Rețetă cu imagini, pas cu pas – Prăjitură de casă în 3 straturi (biscuiți, cremă de vanilie și cremă de ciocolată) – Aveți nevoie de 350g biscuiți, 120g făină, 250g zahăr și…
Ingrediente necesare pentru blat:
- 350 g biscuiți
- 200 g unt topit și răcit
Ingrediente necesare pentru crema de vanilie:
- 120 g făină
- 150 g zahăr
- 2 ouă
- 550 ml lapte
- 100 g unt
Ingrediente necesare pentru crema cu ciocolată:
- 100 g zahăr
- 40 g pudră de cacao
- 100 ml lapte
- 200 g Nutella
- 1 ou
- 200 g unt
Mod de preparare:
Pentru blat, amestecăm biscuiții măcinați cu untul topit. Transferăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și uniformizăm, formând un blat omogen.
Pentru crema de vanilie, cernem făina într-un bol. Adăugăm zahărul și amestecăm. Încorporăm și ouăle. Punem laptele pe foc și, amestecând continuu cu telul, adăugăm și compoziția cu ouă. După ce compoziția se îngroașă, o luăm de pe foc și încorporăm și untul. Turnăm crema în tavă.
Pentru crema cu ciocolată, amestecăm într-un vas zahărul cu pudra de cacao. Adăugăm laptele, Nutella, oul și omogenizăm. Punem vasul pe foc până compoziția se îngroașă după care luăm vasul de pe foc și încorporăm untul. Turnăm crema în tavă.
Acoperim tava cu folie alimentară și o dăm la frigider pentru 4-5 ore. Ulterior, îndepărtăm folie și marginile tăvii, porționăm și servim.
Savurați cu poftă! Poftă bună!