Choux a la creme făcute în casă – Rețetă rapidă și delicioasă – Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas
Ingrediente necesare:
- 150 g făină
- 150 g unt
- 150 ml apă
- 4 g sare
- 6 g zahăr
- 4 ouă
- Cremă de vanilie și frișcă pentru umplut
Mod de preparare:
Punem untul, zahărul, apa și sarea pe foc. Încălzim și amestecăm până la omogenizare. Adăugăm făina și amestecăm repede, timp de câteva minute, până obținem un aluat omogen.
Transferăm aluatul astfel obținut într-un bol și îl lăsăm să se răcească timp de 10 minute. Mixând continuu aluatul, încorporăm treptat ouăle bătute. Transferăm aluatul într-un poș și formăm cojile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 30-35 minute după care reducem temperatura la 160 de grade și mai lăsăm cojile la cuptor pentru încă 15 minute. Le lăsăm să se răcească.
Tăiem căpăcelele, umplem cu cremă de vanilie și frișcă după care punem căpăcelele înapoi.
Savurați cu poftă! Poftă bună!