Înainte de toate, este necesară afânarea solului și o bună irigare a patului de căpșuni.
Pământul între rânduri se poate mulci cu iarbă cosită, însă nu și între tufe.
Pentru a prepara acest îngrășământ special, vom folosi următoarele:
Îngrășământ cu drojdie
-amestecăm 100 g de drojdie cu 3 L de apă și cu 100 g d zahăr
Lăsăm amestecul la macerat timp de 10 zile, până devine transparent
Îngrășământ cu pâine
-umplem un sfert de găleată de 5 L cu pâine neagră uscată, turnăm apă aflată la temperatura camerei și lăsăm amestecul deoparte timp de 3 zile
Îngrășământ de urzici
-macerăm urzicile într-o căldare cu apă timp de 1 săptămână
1.
Adăugăm câte 1 L din fiecare îngrășământ într-un vas mare.
2.
Diluăm soluția cu apă, în proporții de 1:8 – adăugăm aproximativ 24 de L de apă
3.
Udăm căpșunile, folosind 1 L pentru fiecare tufă
Următoarea fertilizare se va face atunci când căpșunile vor începe să se coacă, folosind doar îngrășământ verde pentru dezvoltarea fructelor.
Culturile se vor uda o dată pe săptămână până la sfârșitul fructificării.
Spor la grădinărit!