Cartofi la cuptor cu carne tocată și cașcaval – Aveți nevoie de1,5 kg cartofi, 400g carne tocată, 200g cașcaval, 1 ceapă roșie și…
Ingrediente necesare:
- 1,5 kg cartofi
- 1 linguriță sare
- 3 linguri ulei
- 1 ceapă roșie
- 400 g carne tocată
- 2 căței usturoi
- Pătrunjel verde după gust
- 1 linguriță sare
- Jumătate linguriță piper
- Jumătate linguriță boia iute
- 200 g cașcaval ras
- 8 buc. roșii cherry
Mod de preparare:
Spălăm cartofii, îi dăm pe răzătoare sau îi tăiem în felii cât mai subțiri. Îi amestecăm cu sare și ulei.
Ungem cu ulei tava.
Amestecăm carnea tocată cu ceapa tocată mărunt, cu usturoiul pisat și cu pătrunjelul tocat mărunt. Potrivim de sare, piper, boia și amestecăm bine.
Transferăm jumătate din cantitatea de cartofi în tava pregătită. Peste ei punem carnea și acoperim cu cartofii rămași.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 230 de grade, pentru 30 de minute aproximativ. După 30 de minute, presărăm pătrunjel verde deasupra, cașcavalul ras, punem și roșiile și mai lăsăm la cuptor pentru încă 15 minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!