Conform cercetărilor efectuate, starea de sănătate generală a corpului uman este direct influențată de sănătatea ficatului nostru. De aceea, detoxificarea ficatului este extrem de importantă. Ficatul este afectat negativ de consumul de alimente fast-food, lipsa exercițiilor fizice, poluarea mediului înconjurător și consumul excesiv de alcool.
Vă prezentăm mai jos o rețetă prin care vă puteți prepara o băutură care vă va ajuta să vă detoxificați ficatul.
Ingrediente
6 frunze de varză
o jumătate de lămâie (fără coajă)
2 mere roșii (spălate și curățate)
un sfert de rădăcină de ghimbir (de mărime mică)
o sfeclă roșie (spălată și curățată)
3 morcovi (spălați și curățați)
Cum se prepară?
Amestecați toate ingredientele folosind un storcător de fructe. Sucul obținut se servește cu gheață.
Beneficii asupra sănătății
varza elimină toxinele din sânge și neutralizează metale toxice, pesticide și chimicale.
lămâia este foarte bogată în vitamina C care sintetizează toxinele transformându-le în substanțe ce pot fi ușor absorbite de apă.
mărul ajută la detoxificarea canalului digestiv.
ghimbirul este foarte util în tratarea afecțiunilor digestive ca balonarea, constipația și flatulența.
sfecla și morcovii sunt foarte bogate în betacaroten (vitamina A) și îmbunătățesc funcționarea ficatului.