Cu această metodă prezentată mai jos, veți putea obține un pat uniform cu morcovi, o recoltă bogată și veți reduce și consumul de semințe.
Primul pas este pregătirea solului:
Este necesar să săpați pământul, să-l afânați și să faceți brazde cu o distanță de 20 cm între ele.
Înainte să repartizați semințele, udați patul de morcovi și lăsați lichidul să se îmbibe bine.
Pentru a aplica această metodă, veți avea nevoie de 2 L de apă, pâlnie, 2 linguri de semințe de morcovi, o cratiță de 3-4 L, 3 linguri cu vârf de amidon și o sticlă de plastic de 2 L.
Cum trebuie să procedați?
1.Umpleți o ceașcă pe jumătate cu apă stătută, adăugați amidonul și amestecați foarte, foarte bine.
Puneți 2 l de apă pe foc și când dă în clocot adăugați compoziția de amidon și amestecați timp de 3 minute, micșorând flacăra.
După ce dispar cocoloașele, lăsați cleiul să se răcească.
Cleiul nu trebuie să fie dens, așadar la nevoie îl mai diluați cu apă.
2.Transferați cleiul în sticla de plastic, fără să umpleți sticla de tot. Adăugați apoi semințele, cu ajutorul pâlniei, după care agitați bine sticla.
3.Secretul acestei metode constă în udarea corectă cu semințe.
Astfel, turnați semințele pe o porțiune mai mică, vedeți câte semințe se varsă atunci când mișcați sticla cu o viteză anume, după care ajustați viteza.
Dacă turnați gros și lent, veți obține plante dese; iar cu cât turnați mai lent și în fir subțire, cu atât vor fi răsadurile mai rare.
Plantele tinere vor apărea mai repede, veți obține un randament ridicat și timpuriu de morcovi!
Spor la grădinărit!