Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Ardei umpluți cu orez și carne tocată – Rețetă Turcească, gustoasă și sățioasă
Ingrediente necesare:
- 8 ardei grași
- 2 roșii
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 400 g carne tocată de vită
- 100 g orez
- ml apă
- Jumătate linguriță sare
- 1 frunză de dafin
- Verdeață după gust
- Ulei
- Piper și boia după gust
Mod de preparare:
Curățăm morcovul și îl dăm prin răzătoarea mare, curățăm și tăiem ceapa în cubulețe. Călim ceapa într-o tigaie cu ulei încins până devine translucidă. Adăugăm morcovii, amestecăm și călim totul împreună timp de 2 minute.
Adăugăm și carnea tocată, amestecăm bine și prăjim totul timp de 2-3 minute sau până carnea se albește. Adăugăm orezul spălat, sare, piper, boia și amestecăm bine.
Adăugăm și apa, amestecăm și acoperim tigaia cu capac. Gătim până orezul se înmoaie, cam 10-15 minute. La final, tragem tigaia de pe foc și adăugăm și verdeața tocată mărunt.
Tăiem roșiile rondele. Curățăm ardeii de cotor și de semințe și îi umplem cu umplutura pregătită. Le acoperim cu o rondea de roșie și le așezăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu ulei. Ungem ardeii cu un pic de ulei și punem un pic de apă în tavă. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 50 de minute.
Notă: când ardeii încep să se rumenească, îi ungem cu zeama din tavă, acoperim tava cu folie și gătim în continuare. Întrucât carnea este adesea evitată în bucătăria turcească, se înlocuiește de obicei cu linte.
Savurați cu poftă! Poftă bună!