Rețetă cu imagini, explicată în detaliu – Prăjiturele de casă Semilună – Prăjiturele cu nucă, pufoase și aromate
Ingrediente necesare:
- 5 ouă (cântărim ouăle cu tot cu coajă: câte grame au, atât punem și din zahăr și din făină și din unt)
- Zahăr tos
- Unt
- Făină
- 1-2 plicuri zahăr vanilat
- Coaja rasă de la 1 lămâie mai mică
- 150 g nucă
- Unt și făină pentru a tapeta tava
Mod de preparare:
Separăm albușurile de gălbenușuri. Mixăm gălbenușurile împreună cu jumătate din cantitatea de zahăr tos și cu zahărul vanilat, până obținem o consistență spumoasă și deschisă la culoare. Mixând continuu, adăugăm și untul moale treptat, după care încorporăm și făina cernută și coaja de lămâie.
Separat, mixăm spumă tare albușurile, adăugând spre final și zahărul rămas. Adăugăm un sfert din spumă în compoziția de gălbenușuri și omogenizăm bine. Treptat încorporăm și spuma rămasă, folosind o spatulă.
Ungem cu unt și tapetăm cu făină o tavă după care transferăm compoziția în ea. Uniformizăm, presărăm nuca tocată grosier deasupra și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 190 de grade. Coacem prăjitura timp de aproximativ 25 de minute.
După coacere, o lăsăm să se răcească. Cu un pahar decupăm prăjiturelele în formă de semilună.
Notă: putem adăuga în aluat și 1-2 linguri de esență de rom și jumătate de plic de praf de copt.
Savurați cu poftă! Poftă bună!