kiloCalorii
sâmbătă, septembrie 23, 2023
kiloCalorii
No Result
View All Result

Gogoși glazurate, pufoase și aerate – Gogoși de casă fragede și fine – Rețetă rapidă

Gogoși glazurate, pufoase și aerate – Gogoși de casă fragede și fine – Rețetă rapidă

Rețetă rapidă, cu imagini, explicată pas cu pas – Gogoși glazurate, pufoase și aerate – Gogoși de casă fragede și fine

Ingrediente necesare pentru aluat:

  • 300 ml lapte cald
  • 50 ml apă caldă
  • 1 linguriță sare
  • 3 linguri zahăr
  • 2 ouă
  • 650 g făină aproximativ
  • 80 g unt moale
  • 12 g drojdie proaspătă sau 6 g drojdie uscată

Ingrediente necesare pentru glazură:

ADVERTISEMENT
  • 2 linguri cu vârf zahăr pudră
  • 5-6 picături zeamă de lămâie
  • 1 lingură apă la temperatura camerei

Alte ingrediente necesare:

  • Ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

Pentru aluat, turnăm laptele cald și apa caldă într-un bol mare. Adăugăm zahărul, sarea, drojdia sfărâmițată, ouăle și amestecăm până la omogenizare. Adăugăm jumătate din cantitatea de făină cernută și amestecăm cu lingura. Adăugăm jumătate din făina rămasă și untul moale și amestecăm cu lingura.

Transferăm aluatul pe suprafața de lucru presărată cu făina rămasă și frământăm aluatul timp de 5-6 minute. trebuie să obținem un aluat omogen, neted, nelipicios și moale. Modelăm sub formă de bilă și punem aluatul într-un bol mare, curat. Ungem aluatul cu un pic de ulei, acoperim bolul cu folie alimentară și punem la loc cald. Lăsăm aluatul la dospit timp de 90-120 minute.

După dospire, transferăm aluatul înapoi pe suprafața de lucru presărată cu făină. Frământăm un pic după care împărțim în 22 bucăți egale din care formăm 22 de biluțe.

Le acoperim cu folie alimentară și le lăsăm la dospit pentru încă 15-20 de minute. Ulterior, cu mâinile pudrate cu făină, facem câte un orificiu în mijlocul fiecărei biluțe.

Prăjim gogoșile în baie de ulei încins, pe foc mediu, până se rumenesc frumos pe ambele părți. Le scoatem din ulei și le punem pe o farfurie tapetată cu prosoape de hârtie.

Pentru glazură, amestecăm bine zahărul cu apa și cu zeama de lămâie. Ungem gogoșile cu glazură sau le putem doar pudra cu zahăr pudră.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Ulei de măsline și suc de lămâie – Remediul natural care curăță ficatul dintr-o înghițitură
Rețete

Ulei de măsline și suc de lămâie – Remediul natural care curăță ficatul dintr-o înghițitură

Ceapă la cuptor în loc de medicamente – Iată cum se coace corect ceapa la cuptor
Rețete

Ceapă la cuptor în loc de medicamente – Iată cum se coace corect ceapa la cuptor

Amestecul de lămâie și bicarbonat de sodiu – Cea mai puternică combinație, în unele situații salvează viața
Rețete

Amestecul de lămâie și bicarbonat de sodiu – Cea mai puternică combinație, în unele situații salvează viața

Uită de cafea, spune medicul Vlad Ciurea – Ce trebuie să bei dimineaţa pentru o zi bună, organismul îţi va mulţumi
Rețete

Uită de cafea, spune medicul Vlad Ciurea – Ce trebuie să bei dimineaţa pentru o zi bună, organismul îţi va mulţumi

Coaja de lămâie este benefică împotriva durerilor articulare – Cum se folosește pentru eficiență maximă
Rețete

Coaja de lămâie este benefică împotriva durerilor articulare – Cum se folosește pentru eficiență maximă

Dieta japonezului care a luat premiul Nobel – A descoperit un principiu care promite scăderea în greutate şi regenerarea celulară
Rețete

Dieta japonezului care a luat premiul Nobel – A descoperit un principiu care promite scăderea în greutate şi regenerarea celulară

Next Post
Prăjitură fără coacere (cu smântână, biscuiți și cacao) – Rețetă rapidă și ușoară

Prăjitură fără coacere (cu smântână, biscuiți și cacao) - Rețetă rapidă și ușoară

SUGESTII /RECOMANDĂRI

Mini gogoșele berlineze – Te vor cuceri aceste gogoșele, sunt pur și simplu demențiale
Rețete

Mini gogoșele berlineze – Te vor cuceri aceste gogoșele, sunt pur și simplu demențiale

Castraveți la borcan, pentru iarnă – Castraveți gustoși, crocanți, aromați – Rețetă explicată pas cu pas, în imagini
Rețete

Castraveți la borcan, pentru iarnă – Castraveți gustoși, crocanți, aromați – Rețetă explicată pas cu pas, în imagini

Pulpe de pui la cuptor, cu legume și cartofi – Rețetă perfectă pentru un  prânz rapid, simplu și savuros
Rețete

Pulpe de pui la cuptor, cu legume și cartofi – Rețetă perfectă pentru un prânz rapid, simplu și savuros

Clătite aperitiv cu dovlecei și carne tocată – Gustoase și suculente, se prepară simplu, rapid și ușor
Rețete

Clătite aperitiv cu dovlecei și carne tocată – Gustoase și suculente, se prepară simplu, rapid și ușor

7 moduri de utilizare a oțetului în curte și grădină – Veți obține cele mai bune rezultate
Rețete

Oțetul în grădină și curte – Iată 8 moduri de utilizare mai puțin cunoscute

Cel mai bun gulaș unguresc, la ceaun – Rețeta și secretele unui bucătar cu tradiție
Rețete

Cel mai bun gulaș unguresc, la ceaun – Rețeta și secretele unui bucătar cu tradiție

  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Prima pagină

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate