Desert la tavă, deosebit de gustos – Prăjitură delicioasă cu mere și cremă fină
Ingrediente necesare pentru blat:
- 2 ouă
- Jumătate cană zahăr
- 1 cană lapte
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 linguriță praf de copt
- 2 căni făină
- Mere după gust
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 1 ou
- 1 lingură amidon
- 1 cană lapte
- 2 linguri zahăr tos
Pentru a măsura ingredientele am folosit o cană de 200 ml
Mod de preparare:
Pentru cremă, amestecăm laptele cu oul, zahărul și amidonul. Punem pe foc și fierbem până crema se îngroașă după care o lăsăm să se răcească.
Pentru blat, mixăm spumă ouăle împreună cu zahărul tos și cel vanilat. Încorporăm laptele și făina cernută împreună cu praful de copt. Ungem cu unt o tavă, punem feliile de mere în ea și turnăm compoziția de blat.
Cu un poș, transferăm crema în tavă, după cum se vede în imaginea de mai jos.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!