Prăjitură moale și pufoasă cu brânză și fructe – Se prepară din 350g făină, 250g brânză de vaci, 150g zahăr și…
Ingrediente necesare:
- 350 g făină
- 150 g zahăr tos
- 250 g brânză de vaci
- 5 ouă
- 2 lingurițe praf de copt
- 200 ml ulei
- 20-100 ml lapte
- Un praf de sare
- 1 linguriță esență de vanilie
- 2 linguriță esență de migdale
- Fructe – la alegere
Mod de preparare:
Mixăm albușurile spumă împreună cu un praf de sare.
Treptat adăugăm și zahărul, mixând continuu până obținem o spumă tare și lucioasă. Încorporăm și gălbenușurile pe rând, uleiul, laptele, esențele și omogenizăm.
La final încorporăm și făina cernută și amestecată cu praful de copt, după care și brânza. Transferăm compoziția astfel obținută într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină.
Punem fructele deasupra și coacem timp de aproximativ 35 de minute, la cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
Înainte de servire o pudrăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!