Bitternul suedez, o tinctură din ierburi amare, tratează de sute de ani cele mai diverse boli și este considerat o licoare miraculoasă care prelungește viața. A fost creat în Evul mediu de renumitul savant și alchimist Paracelsus, care era preocupat să realizeze un elixir din plante care să mențină vigoarea și tinerețea organismului uman. În timp, s-a dovedit că numeroasele ierburi tămăduitoare au efecte benefice asupra sănătății, astfel leacul a dobândit celebritatea binemeritată.
Formula veche conține 20 de plante în diverse proporții, însă în ciuda popularității sale ca leac, nici în prezent nu știe nimeni cu precizie care este rețeta originală. Vă prezentăm varianta bioterapeutului Valeriu Popa (1924-1997), o legendă a vindecărilor spectaculoase care a făcut miracole în cazuri la care medicii s-au declarat neputincioși.
Bitter Suedez – Rețeta bioterapeutului Valeriu Popa
- 30 g frunze de Aloe
- 10 g rășină de brad
- 5 g rădăcină de șofran sau rădăcină de stânjenel
- 10 g flori de salcâm
- 10 g frunze de dafin sau scorțișoară pisată
- 20 g frunze de frasin
- 10 g fenicul sau anason
- 20 g troscot sau rădăcină de rubarbă
- 20 g gențiană sau 50 g pelin și 5 g anghinare
- 10 g rădăcină de scaiete
- 10 g angelică
- 20 g boabe pisate de ienupăr
- 20 g soc
- 30 g țintaură
- 20 g tătăneasă
- 20 g rostopască
- 20 g salvie
- 20 g odolean
- 20 g corinadru
- 20 g anghinare
- 30 g gălbenele
- 30 g sunătoare
- 25 g ciuboțica-cucului
- 30 g urzică
- 30 g pufuliță cu flori mici
- 30 g coada-calului
- 30 g coada-șoricelului
- 30 g unguraș
- 25 g traista-ciobanului
- 25 g vâsc
- 30 g pedicuță
- 25 g osul iepurelui
- 30 g cimbru
- 30 g pătlagină
Cum se prepară și cum se administrează?
Amestecul de plante se pune într-un recipient din sticlă, se toarnă deasupra 3 L de alcool de 38-40 grade și se lasă la macerat timp de 14 zile. În această perioadă de macerate, conținutul se amestecă de 2 ori în fiecare zi. Ulterior, se strecoară prin tifon și se transferă în sticluțe mici și închise la culoare. Licoarea miraculoasă obținută se poate păstra ani de zile, cu cât stă mai mult, cu atât este mai intens efectul.
Profilactic, se recomandă 2 lingurițe pe zi: dimineața și seara. Lingurița de bitter se diluează în 125 ml de ceai de plante sau apă și se ia cu 30 de minute înainte de masă. Se recomandă cure între 3 și 6 săptămâni.
În bolile maligne, se recomandă 2-3 linguri pe zi după schema următoare: câte 1 lingură diluată în 125 ml de apă sau ceai de plante – prima se ia cu 30 de minte înainte de micul dejun iar celelalte cu 30 de minute după masă.
Bitter Suedez – Rețeta bioterapeutului Valeriu Popa – Beneficii
- Tratează foarte bine cancerul
- Sprijină sistemul imunitar
- Ajută în caz de anemie și reumatism
- Oferă rezultate bune în vindecarea paraliziei
- Curăță sângele și stimulează circulația
- Ajută în vindecarea epilepsiei
- Ajută în caz de constipație
- Elimină viermii intestinali (chiar și tenia)
- Este de mare ajută ficatului în toate bolile sale
- Elimină neplăcerile gazelor intestinale
- Duce la dispariția indispozițiilor
- Ajută la vindecare secrețiilor vaginale
- Reglează ciclul menstrual
Bitter Suedez – Rețeta bioterapeutului Valeriu Popa – Precauții și contraindicații
- Nu se consumă lapte înainte și după administrare
- Nu se administrează femeilor gravide sau celor care alăptează
- Toate cantitățile indicate trebuie diluate cu ceai de plante sau cu apă