Prăjitură la tavă cu fructe și aluat răzuit – Aveți nevoie de 250g făină, 3 ouă, 100g unt, 50g zahăr pudră, 300g afine și…
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 250 g făină
- 10 g praf de copt
- 50 g zahăr pudră
- Vanilie după gust
- 100 g unt moale
- 3 gălbenușuri
- 50 g fulgi de cocos
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 300 g afine congelate
- 2 linguri zahăr tos
- 3 albușuri
- 120 g zahăr tos
- 1 praf de sare
- Griș pentru tavă
Mod de preparare:
Pentru aluat, cernem făina, zahărul pudră și praful de copt într-un bol. amestecăm, adăugăm vanilia, untul moale și amestecăm cu mâna până obținem un aluat nisipos.
Încorporăm gălbenușurile, omogenizăm și împărțim aluatul în două: 70/ 30.
Încorporăm fulgii de cocos în aluatul mai mic, îl împachetăm în folia alimentară și îl dăm la congelator. Împachetăm și aluatul mai mare în folie și îl dăm la frigider până pregătim umplutura.
Pentru umplutură, punem afinele și 2 linguri de zahăr într-un bol și amestecăm bine. Mixăm albușurile spumă adăugând și praful de sare și 120 g zahăr.
Tapetăm o tavă de 20*20 cm cu hârtie de copt, punem aluatul din frigider în ea și formăm un blat uniform. Presărăm blatul cu griș și punem fructele deasupra.
Peste fructe întindem spuma de albușuri pe care o acoperim cu aluatul rămas, ras direct în tavă. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 35-40 minute. După primele 20-25 minute, acoperim tava cu folie alimentară ca prăjitura să nu se prăjească prea tare la suprafață.
Lăsăm prăjitura să se răcească după care o putem porționa și servi.
Savurați cu poftă! Poftă bună!