Cura de 10 cu leurdă face minuni pentru sănătate, este un panaceu pentru întregul aparat cardiovascular.
Frunzele de leurdă au capacitatea de curăța sângele, ficatul și stomacul și ajută persoanele care vor să se lase de fumat.
Mai mult, efectele dăunătoare ale nicotinei și gudronului din țigări sunt contracarate de efectele miraculoase ale acestei plante. Este considerată un mijloc de protecție pentru fumători.
Potrivit studiilor, substanțele active din leurdă au efect de relansare a activității endocrine, previn sclerozarea vaselor de sânge și favorizează și circulația cerebrală. O cură cu leurdă pentru prevenirea afecțiunilor cardiovasculare durează 10 zile iar pentru prevenirea afecțiunilor cardiovasculare respectiv 30 de zile pentru bolnavii cardiaci cronici.
Suc de leurdă – Mod de pregătire
Tăiați fin o mână de frunze proaspete și lăsați-le la macerat într-un vas de sticlă, adăugând și 1 pahar de apă caldă. După 4 ore filtrați prin tifon. Doza obținută se va consuma pe stomacul gol imediat după preparare, o dată pe zi.
Leurdă – Indicații terapeutice
- Tromboze, tromboflebită, flebită – sunt eliminate datorită efectelor antiinflamatoare vasculare, fluidifiante sanguine și antigregante plachetare
- Hipertensiune, ischemie cardiacă, ateroscleroză – sunt combătute datorită conținutului de adenozină, substanță care are un rol esențial în reducerea colesterolului, în scăderea tensiunii arterială și împiedică formarea trombelor
- Adjuvant ideal pentru aritmie cardiacă sau tahicardie – pe termen lung, administrată în cure de câte 2-3 luni
Cura cu leurdă – Efecte
Potrivit studiilor efectuate în Austria și Germania, leurda are efecte excepționale în ceea ce privește anihilarea radicalilor liberi din sânge, reglarea tensiunii arteriale și menținerea elasticității vaselor de sânge. De asemenea, are și efecte regulatoare dovedite asupra ritmului cardiac, este un tonic bun pentru mușchiul inimii și este considerat una dintre cele mai bune plante din lume pentru afecțiunile cardiovascular.
Leurda are puternice efecte fluidifiante sanguine, ajutând la vindecarea trombozelor și tromboflebitei. De asemenea, previne accidentele vasculare și ajută și la recuperarea în caz de accident vascular.
Consumul de leurdă este recomandat și celor care suferă de reumatism și ajută și la îmbunătățirea memoriei, vindecă balonările și colicile, stopează diareea, ameliorează tusea și insomnia, ajută în lupta cu eczemele, tratează guturaiul și are capacitatea de a grăbi vindecarea rănilor.
Leurda – Precauții, contraindicații
Leurda poate provoca stări de jenă sau crampe ușoare la cei cu colon sau stomac extrem de sensibil.
Este contraindicat pentru mamele care alăptează.