Desert fin, cu cremă de portocale – Se prepară ușor și rapid – Desert de casă, fără coacere
Ingrediente necesare:
- 600 g biscuiți
- 2-3 banane
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 1 L suc de portocale
- 1 pahar zahăr
- 8 linguri cu vârf griș
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 2 linguri pudră de cacao
- 2 linguri zahăr
- 3 linguri lapte
- 50 g unt
Mod de preparare:
Pentru cremă, turnăm sucul de portocale într-o cratiță. Adăugăm zahărul, grișul și amestecăm foarte bine cu un tel. Lăsăm compoziția deoparte timp de 30 de minute după care punem pe foc moderat și fierbem până se îngroașă și dă în clocot. În tot acest timp, amestecăm continuu cu un tel.
Lăsăm compoziția să se răcească până ajunge la temperatura camerei după care îl dăm la frigider pentru 2 ore. Ulterior, mixăm compoziția până devine pufos, fin și albicios, mărind treptat viteza mixerului.
Tăiem bananele în rondele subțiri și tapetăm o formă cu folie alimentată. Întindem un strat gros de cremă în formă și punem un strat de biscuiți peste cremă. Acoperim biscuiții cu un strat generos de cremă peste care punem un strat de rondele de banane. Repetăm straturile până se termină ingredientele. Ultimul strat va fi unul de biscuiți.
Acoperim prăjitura cu folie alimentară și o dăm la frigider pentru 8 ore. Ulterior, răsturnăm prăjitura pe un platou, îndepărtăm folia.
Pentru glazură, punem zahărul, untul, laptele și pudra de cacao într-o cratiță. Punem pe foc mic li fierbem până obținem o glazură omogenă. Acest proces durează între 5 și 7 minute. Transferăm glazura astfel obținută într-un poș și decorăm prăjitura.
Savurați cu poftă! Poftă bună!