Plăcintă turnată cu carne și verdețuri – Rețetă rapidă și gustoasă
Ingrediente necesare pentru plăcintă:
3 ouă
200 g făină
100 ml lapte
250 g smântână cu 20% grăsime
1 linguriță zahăr
jumătate linguriță sare
2 lingurițe praf de copt
Ingrediente necesare pentru umplutură:
700 g carne tocată
1 ceapă tocată mărunt
usturoi granulat
oregano și cimbru uscat
ceapă verde, mărar și pătrunjel, după gust
sare și piper, după gust
ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Începem prin a pregăti umplutura: călim ceapa tocată mărunt în puțin ulei, apoi adăugăm și carnea tocată și condimentele. Amestecăm bine și prăjim pe foc mediu, cam 10 minute, după care luăm de pe foc și lăsăm să se răcească.
Între timp, tocăm mărunt pătrunjelul, ceapa verde și mărarul, după care punem verdețurile în compoziția de carne și amestecăm bine.
Punem deoparte până pregătim aluatul.
Omogenizăm cu un tel sarea, zahărul și ouăle, apoi punem și smântâna și laptele.
Amestecăm iar, după care cernem făina amestecată anterior cu praful de copt.
Mai amestecăm o dată, după care turnăm jumătate din cantitatea de aluat într-o tavă pătrată, tapetată cu hârtie de copt.
Întindem uniform umplutura de carne peste aluat, apoi turnăm și aluatul rămas peste carne și întindem uniform.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius, și coacem plăcinta în jur de 40 de minute, depinde de cuptor.
Când e gata, lăsăm plăcinta să se răcească un pic în tavă, apoi o scoatem și putem servi.
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!