Prăjitură la tavă, cu foi fine și umplutură de brânză dulce – Se prepară din 500g făină, 1 kg brânză de vaci, 4 ouă și…
Ingrediente necesare pentru o tavă de 30*33 cm:
Ingrediente necesare pentru foi:
- 500 g făină
- 250 g unt
- 200 g zahăr
- 2 gălbenușuri
- 1 praf de sare
- 1 plic praf de copt
- 1-2 linguri smântână – dacă este necesar
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 1 kg brânză de vaci
- 100 g zahăr pudră sau mai mult, după gust
- Coaja rasă de la 1 lămâie
- 2 gălbenușuri
- 2 linguri smântână
- 4 albușuri bătute spumă tare
- 1 linguriță esență de vanilie
- 1 plic budincă de vanilie
Mod de preparare:
Pentru foi, punem toate ingredientele necesare într-un bol. Omogenizăm și frământăm rapid aluatul după care îl împărțim în două părți egale.
Întindem prima bucată la mărimea tăvii și înțepăm foaia din loc în loc cu o furculiță. Transferăm foaia în tavă.
Pentru umplutură, amestecăm brânza cu zahărul, coaja de lămâie, gălbenușurile, smântâna, praful de budincă și vanilia. După omogenizare, încorporăm și spuma de albușuri. Întindem umplutura peste foaia din tavă și uniformizăm.
Întindem și aluatul rămas și transferăm foaia peste umplutură.
Notă: deoarece foile se rup ușor, vă recomandăm să pregătiți o bucată de hârtie de copt de mărimea tăvii și să întindeți foile pe hârtia de copt. În acest fel, va fi mai ușor să transferați foile în tavă, cu ajutorul hârtiei.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 170 de grade, timp de 40-50 minute. Lăsăm prăjitura să se răcească complet, o pudrăm cu zahăr pudră și o porționăm.
Savurați cu poftă! Poftă bună!