Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Plăcintă de casă cu iaurt – Plăcintă de casă cremoasă și delicioasă
Ingrediente necesare pentru foi:
- 2 gălbenușuri
- 70 g zahăr tos
- 80 g unt topit
- Coaja rasă de la 1 lămâie
- 200 g făină
- 1 linguriță praf de copt
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 2 albușuri
- 400 g iaurt natural
- 80 g zahăr
- 3 linguri făină
Mod de preparare:
Pentru foi, mixăm gălbenușurile împreună cu zahărul. Adăugăm și untul și omogenizăm. La final încorporăm și coaja de lămâie, făina cernută și praful de copt. Împărțim aluatul astfel obținut în două părți pe care le învelim în folie alimentară și le dăm la congelator pentru 30 de minute.
Pentru umplutură, mixăm albușurile spumă tare după care, mixând continuu, încorporăm treptat iaurtul, zahărul și făina.
Ungem cu unt și tapetăm cu făină o tavă rotundă de 22 sau 24 cm. Punem o bucată de aluat în tavă și formăm o foaie uniformă peste care turnăm umplutura. Dăm aluatul rămas pe răzătoare, direct peste stratul de umplutură.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 35 de minute. După coacere, lăsăm desertul să se răcească un pic după care îl pudrăm cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!