Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas, în detaliu – Cornulețe Aperitiv (cu crenvurști) – Gustărică simplă, rapidă, gustoasă și savuroasă
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 50 ml lapte
- 30 g drojdie proaspătă
- 500 g făină
- 50 g unt
- 1 ou
- 10 g sare
- 200 ml lapte
Alte ingrediente necesare:
- 300 g osânză curățată și tăiată cubulețe (rece)
- 50 g făină
- 1 linguriță oțet 20%
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- Crenvurști
- Ketchup
- Cașcaval
- Ou pentru uns
Mod de preparare:
Dizolvăm drojdia în 50 ml lapte cald. Lăsăm să se activeze. Cernem 500 g de făină într-un bol. Adăugăm drojdia, untul moale, oul întreg, sarea și începem să frământăm, adăugând treptat și laptele rămas. Acoperim bolul cu un prosop curat de bucătărie și lăsăm aluatul la dospit pentru 30 de minute.
Punem osânza în robotul de bucătărie. Adăugăm făina și oțetul și pasăm foarte bine, până obținem o compoziție cremoasă.
Transferăm aluatul dospit pe suprafața de lucru presărată cu făină. Îl întindem într-un dreptunghi gros de 1 cm. Punem compoziția de osânză pe partea dreaptă a aluatului. Acoperim cu partea stângă și întindem din nou, cu mare grijă, la o grosime de 0,5 cm.
Împăturim aluatul: tragem partea dreaptă până la mijloc după care acoperim cu partea stângă. Tragem partea de jos până la mijloc și acoperim cu partea de sus. Transferăm aluatul pe un tocător presărat cu făină și îl dăm la frigider pentru 15 minute.
Ulterior, întindem aluatul la o grosime de 0,5 cm. împăturim din nou, urmând pașii de mai sus. Punem înapoi la frigider pentru încă 15 minute.
Repetăm: întindem, împăturim, dăm la frigider pentru ultimele 15 minute.
La final, întindem aluatul un pic, îl tăiem în două. Întindem subțire, la o grosime de 2-3 mm. Tăiem în fâșii late de 7-8 cm după care tăiem în triunghiuri și le ungem cu ketchup. Punem pe fiecare triunghi câte o felie de cașcaval și câte o bucată de 4 cm de crenvurști. Rulăm și transferăm în tava tapetată cu hârtie de copt.
Ungem cu ou bătut și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pentru 25-30 d minute. Între timp, întindem și cealaltă bucată de aluat, tăiem în triunghiuri etc.
Savurați cu poftă! Poftă bună!