kiloCalorii
duminică, septembrie 24, 2023
kiloCalorii
No Result
View All Result

Cornulețe Aperitiv (cu crenvurști) – Gustărică simplă, rapidă, gustoasă și savuroasă – Rețetă cu imagini

Cornulețe Aperitiv (cu crenvurști) – Gustărică simplă, rapidă, gustoasă și savuroasă – Rețetă cu imagini

Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas, în detaliu – Cornulețe Aperitiv (cu crenvurști) – Gustărică simplă, rapidă, gustoasă și savuroasă

Ingrediente necesare pentru aluat:

  • 50 ml lapte
  • 30 g drojdie proaspătă
  • 500 g făină
  • 50 g unt
  • 1 ou
  • 10 g sare
  • 200 ml lapte

Alte ingrediente necesare:

ADVERTISEMENT
  • 300 g osânză curățată și tăiată cubulețe (rece)
  • 50 g făină
  • 1 linguriță oțet 20%

Ingrediente necesare pentru umplutură:

  • Crenvurști
  • Ketchup
  • Cașcaval
  • Ou pentru uns

Mod de preparare:

Dizolvăm drojdia în 50 ml lapte cald. Lăsăm să se activeze. Cernem 500 g de făină într-un bol. Adăugăm drojdia, untul moale, oul întreg, sarea și începem să frământăm, adăugând treptat și laptele rămas. Acoperim bolul cu un prosop curat de bucătărie și lăsăm aluatul la dospit pentru 30 de minute.

Punem osânza în robotul de bucătărie. Adăugăm făina și oțetul și pasăm foarte bine, până obținem o compoziție cremoasă.

Transferăm aluatul dospit pe suprafața de lucru presărată cu făină. Îl întindem într-un dreptunghi gros de 1 cm. Punem compoziția de osânză pe partea dreaptă a aluatului. Acoperim cu partea stângă și întindem din nou, cu mare grijă, la o grosime de 0,5 cm.

Împăturim aluatul: tragem partea dreaptă până la mijloc după care acoperim cu partea stângă. Tragem partea de jos până la mijloc și acoperim cu partea de sus. Transferăm aluatul pe un tocător presărat cu făină și îl dăm la frigider pentru 15 minute.

Ulterior, întindem aluatul la o grosime de 0,5 cm. împăturim din nou, urmând pașii de mai sus. Punem înapoi la frigider pentru încă 15 minute.

Repetăm: întindem, împăturim, dăm la frigider pentru ultimele 15 minute.

La final, întindem aluatul un pic, îl tăiem în două. Întindem subțire, la o grosime de 2-3 mm. Tăiem în fâșii late de 7-8 cm după care tăiem în triunghiuri și le ungem cu ketchup. Punem pe fiecare triunghi câte o felie de cașcaval și câte o bucată de 4 cm de crenvurști. Rulăm și transferăm în tava tapetată cu hârtie de copt.

Ungem cu ou bătut și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pentru 25-30 d minute. Între timp, întindem și cealaltă bucată de aluat, tăiem în triunghiuri etc.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Ulei de măsline și suc de lămâie – Remediul natural care curăță ficatul dintr-o înghițitură
Rețete

Ulei de măsline și suc de lămâie – Remediul natural care curăță ficatul dintr-o înghițitură

Ceapă la cuptor în loc de medicamente – Iată cum se coace corect ceapa la cuptor
Rețete

Ceapă la cuptor în loc de medicamente – Iată cum se coace corect ceapa la cuptor

Amestecul de lămâie și bicarbonat de sodiu – Cea mai puternică combinație, în unele situații salvează viața
Rețete

Amestecul de lămâie și bicarbonat de sodiu – Cea mai puternică combinație, în unele situații salvează viața

Uită de cafea, spune medicul Vlad Ciurea – Ce trebuie să bei dimineaţa pentru o zi bună, organismul îţi va mulţumi
Rețete

Uită de cafea, spune medicul Vlad Ciurea – Ce trebuie să bei dimineaţa pentru o zi bună, organismul îţi va mulţumi

Coaja de lămâie este benefică împotriva durerilor articulare – Cum se folosește pentru eficiență maximă
Rețete

Coaja de lămâie este benefică împotriva durerilor articulare – Cum se folosește pentru eficiență maximă

Dieta japonezului care a luat premiul Nobel – A descoperit un principiu care promite scăderea în greutate şi regenerarea celulară
Rețete

Dieta japonezului care a luat premiul Nobel – A descoperit un principiu care promite scăderea în greutate şi regenerarea celulară

Next Post
Tort de casă cu aromă de castane și cremă de frișcă – Rețetă rapidă și ușoară, pas cu pas, cu imagini

Tort de casă cu aromă de castane și cremă de frișcă - Rețetă rapidă și ușoară, pas cu pas, cu imagini

SUGESTII /RECOMANDĂRI

Cum apare diabetul – 4 Simptome pe care toată lumea le ignoră
Featured

Cum apare diabetul – 4 Simptome pe care toată lumea le ignoră

Gem de prune cu nucă, scorțișoară și coniac – O rețetă aromată și savuroasă
Rețete

Gem de prune cu nucă, scorțișoară și coniac – O rețetă aromată și savuroasă

Rolul glandei tiroide în organism – Cum ne poate dezechilibra metabolismul, semnele și simptomele Hipertiroidiei și Hipotiroidiei
Rețete

Rolul glandei tiroide în organism – Cum ne poate dezechilibra metabolismul, semnele și simptomele Hipertiroidiei și Hipotiroidiei

Combaterea manei – Cele mai eficiente 5 soluții naturiste
Rețete

Combaterea manei – Cele mai eficiente 5 soluții naturiste

Chec de casă fraged și delicios, moale și aromat – Rețetă rapidă – Aveți nevoie de 200g făină, 150g stafide, 150g unt, 150g zahăr pudră și…
Rețete

Chec de casă fraged și delicios, moale și aromat – Rețetă rapidă – Aveți nevoie de 200g făină, 150g stafide, 150g unt, 150g zahăr pudră și…

Clătite subțiri, cu apă caldă – Cea mai simplă rețetă, nu poți da greș cu ea
Rețete

Clătite subțiri, cu apă caldă – Cea mai simplă rețetă, nu poți da greș cu ea

  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Prima pagină

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate