Prăjitură de casă cu brânză dulce și vișine – Prăjitură pufoasă, cremoasă și aromată – Un adevărat deliciu
Ingrediente necesare pentru o tavă de 25*35 cm:
Ingrediente necesare pentru foi:
- 250 g făină
- 100 g zahăr pudră
- 50 g unt
- 1 plic Szalalkali de la Dr. Oetker
- Jumătate plic praf de copt
- 2 ouă
Ingrediente necesare pentru crema cu vișine:
- 2 borcane compot vișine
- Scorțișoară după gust
- 2 linguri zahăr
- 2 plicuri budincă de vanilie
Ingrediente necesare pentru crema cu brânză:
- 500 g brânză de vaci
- 3 linguri zahăr
- 2 plicuri zahăr vanilat
- Coaja rasă de la 1 lămâie
- 400 ml frișcă lichidă
Mod de preparare:
Pentru foi, frământăm toate ingredientele necesare într-un bol, până obținem un aluat omogen. Împărțim aluatul în două părți egale. Tapetăm dosul unei tăvi cu hârtie de copt.
Întindem o bucată de aluat la mărimea tăvii și coacem foaia pe dosul tăvii, la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 8-10 minute. Procedăm la fel și cu aluatul rămas și coacem și a doua foaie.
Pentru crema cu vișine, punem vișinele într-o cratiță, cu tot cu siropul. Adăugăm scorțișoară, zahăr și fierbem. Amestecăm praful de budincă cu un pic de apă, adăugăm în cratiță, amestecăm bine și fierbem crema până se îngroașă. Întindem crema caldă peste prima foaie.
Pentru crema cu brânză, mixăm brânza împreună cu zahărul și coaja de lămâie. Într-un alt bol, mixăm un pic frișca lichidă, doar până începe să se îngroașe. Adăugăm brânza și mixăm în continuare până obținem o cremă densă. Întindem peste crema cu vișine.
Acoperim cu a doua foaie pe care o împingem ușor în crema cu brânză și dăm prăjitura la frigider peste noapte. A doua zi o pudrăm cu zahăr pudră, o porționăm și o putem servi.
Savurați cu poftă! Poftă bună!