Ingrediente necesare:

  • 1 kg gogoșari
  • 1 kg ardei gras
  • 2 cepe mari
  • 3 morcovi
  • 6 căței usturoi
  • 150-200 ml ulei
  • 500 ml bulion
  • 2 linguri zahăr
  • 2 linguri sare

Mod de preparare:

Coacem gogoșarii și ardeii, apoi îi curățăm de cotoare, semințe și pielițe și îi tăiem în fâșii lungi.

Curățăm și tăiem rondele morcovii, curățăm și tăiem și ceapa.

Într-un vas încăpător, punem uleiul la încins, apoi adăugăm și ceapa și ceapa și morcovii și călim până se înmoaie. Apoi, turnăm bulionul, adăugăm și feliile de usturoi, gogoșarii și ardeii, zahărul și sarea.

Amestecând continuu, fierbem până uleiul se ridică la suprafață.

Transferăm zacusca fierbinte în borcane sterilizate, apoi le închidem ermetic cu capace sterilizate.

Învelim borcanele în pături călduroase, le lăsăm să se răcească lent, după care le depozităm în cămară.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!

Rețeta aparține dnei. Margareta Cismașiu și a fost preluată cu acord expres, de pe blogul personal.