Ceapa este un remediu naturist universal și, datorită conținutului său ridicat de sulf, are proprietăți antibiotice și antiseptice. Ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi care cauzează bolile cronice.
Mai mult, ceapa crește și imunitatea, vindecă bolile respiratorii și diabetul, reduce colesterolul rău din sânge, ajută la tratarea bolilor cardiovasculare și la tratarea artritei, oprește senzațiile de greață și vărsăturile.
Ceapa pentru tuse
Ceapa se curăță, se taie în jumătate și se pune 1 lingură de zahăr brun pe fiecare. Se lasă deoparte timp de 1 oră, până jumătățile de ceapă absorb zahărul. Se consumă de 2 ori pe zi pentru a scăpa de tuse (are proprietăți antibacteriene).
Ceapă pentru căderea părului
Se fierbe niște apă cu ceapă iar lichidul rezultat se folosește ca șampon pre-clătire: ajută la combaterea căderii părului. De asemenea, grație proprietăților antimicrobiene, ajută și la eliminarea mătreții și promovează creșterea părului noi.
Ceapă pentru congestie în piept
Se toacă o ceapă (sau se dă la blender) până se obține o pastă. Se adaugă un pic de ulei de cocos și se unge pieptul. Se acoperă cu un prosop. Acest remediu acționează ca un antibiotic natural și elimină răceala, întărește sistemul imunitar.
Ceapă pentru colicile copiilor
Se dă copiilor câte 1 lingurițe de ceai de ceapă pe oră, până colicile se calmează. Grație unor proprietăți ale cepei, poate relaxa mușchii, întări stomacul și regla digestia. Pentru a prepara ceaiul de mai sus, se fierbe o ceapă feliată într-un pic de apă, se lasă să se răcească și se strecoară.
Ceapă pentru mușcături de insecte
Se pune 1 felie de ceapă sau suc de ceapă proaspătă pe locul afectat. Ceapa are proprietăți antiinflamatorii care vor reduce inflamația și disconfortul de la mușcături de insecte.
Ceapă pentru infecții ale urechii
Se toacă mărunt ceapa și se pune într-o șosetă subțire. Se leagă la gură și se pune pe ureche până trece durerea.
Ceapă pentru tăieturi
Se pune coajă de ceapă pe tăieturi: acționează ca un antiseptic și oprește rapid sângerarea iar proprietățile antiinflamatorii și antiseptic ajută la vindecarea plăgii, proprietățile antimicrobiene previn infecția.
Ceapă pentru dureri în gât
Se prepară un decoct de coajă de ceapă și apă cu care se face gargară. Pentru a îmbunătăți gustul decoctului, se poate adăuga la final un pic de miere și zeamă de lămâie. Datorită proprietății antiinflamatorii, acest decoct va ameliora atât durerea cât și inflamația din gât.
Ceapă pentru vărsături
Ceapa se dă pe răzătoare și se stoarce bine sucul. Se prepară un ceai de mentă care se lasă să se răcească. Se bea 2 lingurițe de suc de ceapă și după 5 minute se bea 2 lingurițe de ceai de mentă. Se repetă până vărsăturile se opresc.
Ceapă pentru arsuri
Pe locurile arsurilor se aplică felii de ceapă: previn infecția și compușii de sulf accelerează regenerarea pielii, reduc roșeața și arsurile.