Băutura cu cicoare, miere și scorțișoară are capacitatea de a vindeca ficatul, de a stabiliza nervii, ajută la slăbit și este eficient și în alte boli.
Este rețeta vindecătorului rus Dmitry Obgal, care normalizează somnul, ajută la pierderea în greutate și îmbunătățește funcțiile ficatului și pancreasului.
Utilizarea regulată este o metodă eficientă și ușoară pentru:
- a trata insomnia, problemele pancreatice
- a reduce inflamația
- a îmbunătăți starea microflorei intestinale
- a pierde kilograme în exces
- a trata problemele de ficat
Ingrediente, mod de preparare
Aveți nevoie de 1 linguriță de rădăcină de cicoare proaspăt tocată, 1 linguriță de scorțișoară, 2 lingurițe de miere naturală și 500 ml de apă.
Cicoarea se adaugă în apă și se face un ceai. Dacă este proaspătă, se mai fierbe un pic iar dacă este uscată, se prepară un ceai obișnuit.
Amestecul cu rădăcină proaspătă se fierbe 10 minute. În timp ce fierbe, se ia de pe foc și se adaugă scorțișoara. Se lasă să s răcească după care se strecoară și se adaugă mierea.
Se recomandă câte 100 g de băutură odată, cu 30 de minute înainte de mese. Acest amestec va îmbunătăți funcția ficatului și se poate utiliza în caz de ficat gras, recuperarea după hepatită sau în caz de supraproducția bilei.
Ajută și la slăbirea eficientă, lucru care are un efect pozitiv asupra steatozei ficatului și asupra îmbunătățirii diabetului.
Ceaiul preparat în acest mod reduce și inflamația întrucât cicoarea are un conținut ridicat de polifenoli, datorită căreia are un puternic efect antibacterian. Se recomandă și persoanelor cu osteoartrită și poliartrită reumatoidă.
Poate fi folosit și pentru a normaliza flora intestinală: datorită conținutului mare de inulină care acționează ca un puternic prebiotic, cicoarea întărește și sistemul imunitar. Inulina susține funcțiile intestinale, îmbunătățește digestia și previne problemele gastrointestinale.
Băut timp de minim 3 luni, acest ceai ajută în caz de insomnie, ameliorează tensiunea nervoasă și îmbunătățește și performanța în timpul zilei.