Rețetă rapidă și aromată, explicată pas cu pas, cu imagini – Prăjitură de casă cu vișine, frișcă și migdale (Tort rapid și delicios) – Rețetă deosebită, de colecție…
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 250 g făină
- 70 g zahăr pudră
- 1 linguriță praf de copt
- 1 praf de sare
- 130 g unt
- 1 ou
- 1 linguriță oțet
Ingrediente necesare pentru umplutura de vișine:
- 400 g vișine fără sâmburi
- 500 ml sirop de vișine sau suc de vișine
- 60 g praf de budincă de vanilie
- 50-60 g zahăr (dacă nu folosim siropul din compot)
Alte ingrediente necesare:
- 100 g făină
- 100 g zahăr
- 100 g alune sau migdale măcinate
- 1 linguriță și jumătate scorțișoară
- 100 g unt
Ingrediente necesare pentru decor:
- 200 ml frișcă lichidă
- Pudră de cacao
Mod de preparare:
Pentru aluat, cernem făina într-un bol. Adăugăm praful de copt, un praf de sare, zahărul pudră, untul moale și amestecăm cu mâna până obținem un aluat nisipos. Adăugăm oul și oțetul și frământăm un aluat omogen. Împachetăm aluatul în folie alimentară și îl dăm la frigider.
Pentru umplutura de vișine, punem aproximativ 100 ml de sirop de vișine într-un bol. Adăugăm praful de budincă și omogenizăm foarte bine. Turnăm amestecul înapoi în siropul de vișine și punem pe foc. Amestecăm până se îngroașă, adăugând la final și vișinele. Luăm de pe foc.
Cernem 100 g de făină într-un bol. Adăugăm migdalele măcinate, scorțișoara, zahărul și untul moale. Amestecăm foarte bine cu mâna, până obținem un aluat nisipos.
Ungem o tavă de 26 cm cu unt. Scoatem aluatul din frigider și, pe suprafața de lucru presărată cu făină, îl întindem într-o formă rotundă, cu 4-5 cm mai mare decât tava. Transferăm aluatul în tava pregătită și formăm margini din aluat. Înțepăm aluatul din loc în loc cu o furculiță după care turnăm peste el umplutura caldă de vișine.
Peste umplutură punem aluatul sfărâmicios și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru aproximativ 40 de minute. După coacere, lăsăm tortul să se răcească în tavă.
Ulterior, îndepărtăm inelul tăvii și decorăm tortul cu frișcă bătută și un pic de pudră de cacao.
Savurați cu poftă! Poftă bună!