Blat cu mac, spumă de portocale și ciocolată albă și jeleu de portocale – Desert de casă, absolut delicios
Ingrediente necesare pentru blat (tavă de 24 cm):
- 3 ouă
- 80 g unt
- 150 g mac
- 50 g făină
- 100 g zahăr
Ingrediente necesare pentru spuma cu portocale:
- 100 g ciocolată albă
- 700 ml frișcă lichidă
- 200 g zahăr
- 250 ml suc de portocale
- 15 g gelatină
Ingrediente necesare pentru jeleul de portocale:
- 200 ml suc de portocale
- 7 g gelatină
Mod de preparare:
Pentru blat, amestecăm gălbenușurile cu untul topit. Încorporăm macul și făina. Separat, mixăm albușurile spumă tare, adăugând treptat și zahărul. Încorporăm spuma în compoziția cu mac, în două tranșe, folosind o spatulă.
Transferăm compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt și coacem blatul timp de 20 de minute, la cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
Pentru spumă, amestecăm bucățelele de ciocolată albă cu 100 ml frișcă fierbinte, până ciocolata se topește complet. Încorporăm și gălbenușurile.
Topim gelatina în sucul fierbinte după care turnăm amestecul în cremă. Amestecăm bine. Separat, mixăm frișca spumă tare împreună cu zahărul. Încorporăm frișca bătută în compoziția cu ciocolată. Turnăm crema pe blatul din tavă și dăm la frigider pentru minim 3 ore.
Pentru jeleu, topim gelatina în sucul fierbinte. Lăsăm să se răcorească după care turnăm jeleul peste stratul de spumă din tavă. Dăm tortul la frigider peste noapte.
A doua zi, trecem cu un cuțit de-a lungul marginilor tăvii și îndepărtăm inelul.
Savurați cu poftă! Poftă bună!