kiloCalorii
luni, septembrie 25, 2023
kiloCalorii
No Result
View All Result

Prăjitură de casă rapidă și aromată – Blat cu mac, spumă de portocale și ciocolată albă, jeleu de portocale

Prăjitură de casă rapidă și aromată – Blat cu mac, spumă de portocale și ciocolată albă, jeleu de portocale

Blat cu mac, spumă de portocale și ciocolată albă și jeleu de portocale – Desert de casă, absolut delicios

Ingrediente necesare pentru blat (tavă de 24 cm):

  • 3 ouă
  • 80 g unt
  • 150 g mac
  • 50 g făină
  • 100 g zahăr

Ingrediente necesare pentru spuma cu portocale:

ADVERTISEMENT
  • 100 g ciocolată albă
  • 700 ml frișcă lichidă
  • 200 g zahăr
  • 250 ml suc de portocale
  • 15 g gelatină

Ingrediente necesare pentru jeleul de portocale:

  • 200 ml suc de portocale
  • 7 g gelatină

Mod de preparare:

Pentru blat, amestecăm gălbenușurile cu untul topit. Încorporăm macul și făina. Separat, mixăm albușurile spumă tare, adăugând treptat și zahărul. Încorporăm spuma în compoziția cu mac, în două tranșe, folosind o spatulă.

Transferăm compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt și coacem blatul timp de 20 de minute, la cuptorul preîncălzit la 180 de grade.

Pentru spumă, amestecăm bucățelele de ciocolată albă cu 100 ml frișcă fierbinte, până ciocolata se topește complet. Încorporăm și gălbenușurile.

Topim gelatina în sucul fierbinte după care turnăm amestecul în cremă. Amestecăm bine. Separat, mixăm frișca spumă tare împreună cu zahărul. Încorporăm frișca bătută în compoziția cu ciocolată. Turnăm crema pe blatul din tavă și dăm la frigider pentru minim 3 ore.

Pentru jeleu, topim gelatina în sucul fierbinte. Lăsăm să se răcorească după care turnăm jeleul peste stratul de spumă din tavă. Dăm tortul la frigider peste noapte.

A doua zi, trecem cu un cuțit de-a lungul marginilor tăvii și îndepărtăm inelul.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Ulei de măsline și suc de lămâie – Remediul natural care curăță ficatul dintr-o înghițitură
Rețete

Ulei de măsline și suc de lămâie – Remediul natural care curăță ficatul dintr-o înghițitură

Ceapă la cuptor în loc de medicamente – Iată cum se coace corect ceapa la cuptor
Rețete

Ceapă la cuptor în loc de medicamente – Iată cum se coace corect ceapa la cuptor

Amestecul de lămâie și bicarbonat de sodiu – Cea mai puternică combinație, în unele situații salvează viața
Rețete

Amestecul de lămâie și bicarbonat de sodiu – Cea mai puternică combinație, în unele situații salvează viața

Uită de cafea, spune medicul Vlad Ciurea – Ce trebuie să bei dimineaţa pentru o zi bună, organismul îţi va mulţumi
Rețete

Uită de cafea, spune medicul Vlad Ciurea – Ce trebuie să bei dimineaţa pentru o zi bună, organismul îţi va mulţumi

Coaja de lămâie este benefică împotriva durerilor articulare – Cum se folosește pentru eficiență maximă
Rețete

Coaja de lămâie este benefică împotriva durerilor articulare – Cum se folosește pentru eficiență maximă

Dieta japonezului care a luat premiul Nobel – A descoperit un principiu care promite scăderea în greutate şi regenerarea celulară
Rețete

Dieta japonezului care a luat premiul Nobel – A descoperit un principiu care promite scăderea în greutate şi regenerarea celulară

Next Post
Macrou conservat în ulei – Ideal pentru supe, salate sau de savurat ca atare, cu pâine

Macrou conservat în ulei - Ideal pentru supe, salate sau de savurat ca atare, cu pâine

SUGESTII /RECOMANDĂRI

Ceai de rădăcină de păpădie – Studiile arată că acționează asupra celulelor canceroase în doar 48 de ore
Rețete

Ceai de rădăcină de păpădie – Studiile arată că acționează asupra celulelor canceroase în doar 48 de ore

Păpădie pentru sânge și ficat sănătos – Tonic hepatic cu păpădie
Rețete

Păpădie pentru sânge și ficat sănătos – Tonic hepatic cu păpădie

Recomandările prof. dr. Constantin Pârvu – 5 leacuri pentru Ciroza hepatică
Rețete

Recomandările prof. dr. Constantin Pârvu – 5 leacuri pentru Ciroza hepatică

Melcișori cu scorțișoară și glazură delicioasă – Se prepară din 600g făină, 280g unt, 2 ouă și…
Rețete

Melcișori cu scorțișoară și glazură delicioasă – Se prepară din 600g făină, 280g unt, 2 ouă și…

Rețetă simplă, rapidă și gustoasă – „Omletă” din 2 ouă, 1 cartof și un sfert de căpățână mică de varză albă
Rețete

Rețetă simplă, rapidă și gustoasă – „Omletă” din 2 ouă, 1 cartof și un sfert de căpățână mică de varză albă

Prăjitură de casă cu griș, alune și cremă de lapte – Se prepară din 300g griș, 800 ml lapte, 150g unt și…
Rețete

Prăjitură de casă cu griș, alune și cremă de lapte – Se prepară din 300g griș, 800 ml lapte, 150g unt și…

  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Prima pagină

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate