Osteoporoza este o afecțiune care face ca oasele să fie fragile și ușor fracturabile. Din nefericire, această afecțiune începe să apară și la vârste mai tinere: la persoanele de 30 de ani și chiar la adolescenți.
Osteoporoza înseamnă deficit de calciu în oase. Vestea bună este că există multe alimente și plante care favorizează asimilarea calciului în terapia osteoporozei.
Ceai din plante – Pentru bărbați
Se recomandă un ceai din rădăcină de obligeană, țelină și vinariță. Se prepară un macerat dintr-o singură plantă sau se amestecă câte 1 linguriță din două plante diferite.
Se macerează în 500 ml de apă rece timp de 7-8 ore (peste noapte) și a doua zi se strecoară, se stoarce bine. Lichidul obținut se bea în 3 reprize, cu 30 de minute înainte de masă. O cură durează 14 zile după care se ține o pauză de 10 zile.
Ceai din plante – Pentru femei
Se recomandă o infuzie din lucernă, salvie, trifoi roșu și schinduf. Se alege una dintre aceste plante și se oprește 1 lingură (plantă uscată) cu 400 ml de apă clocotită. Se lasă la infuzat în termos timp de 30 de minute după care se strecoară.
Se bea câte 1 pahar de infuzie încălzită dimineața pe stomacul gol, timp de 1 lună. Se face o pauză de 3 luni după care tratamentul se repetă.
Ceai de sunătoare
Peste 1 lingură de flori uscate de sunătoare (tocate mărunt) se toarnă 300 ml de apă clocotită și se lasă la infuzat timp de 1 oră, după care se filtrează. Se beau câte 100 ml de infuzie amestecată cu 30 ml de suc de lămâie și 1 linguriță de miere de albine, de 3 ori pe zi (imediat după masă), timp de 8 săptămâni, după care se face o pauză de 3 săptămâni.
Atenție! Nu se va lua în paralel cu medicamente de sinteză contra depresiei și anxietății, insomniei, infecției cu HIV sau epilepsiei.
Infuzie de cimbru și migdale
Migdalele se rumenesc ușor într-o tigaie uscată după care se pisează. Se adaugă 2 linguri de cimbru la 50 grame de migdale pisate, se toarnă 250 ml de apă clocotită și se amestecă bine. Se acoperă și se lasă la infuzat timp de 2 ore.
Se consumă câte 1 lingură de 2 ori pe zi, fie în timpul mesei, fie imediat după masă.
Decoct de cimbru și semințe de in
Se adaugă 2 linguri de cimbru în 400 ml de apă rece. Se aduce până la fierbere, se ia de pe foc și când apa ajunge la temperatura de 40 grade, se adaugă 2 linguri de semințe de in. Se amestecă bine, se acoperă și se învelește cu un prosop și se lasă la infuzat timp de 2 ore.
Se beau 50 ml infuzie strecurată în timpul meselor. Se păstrează la rece.