Prăjitură de casă cu frișcă, cremă de vanilie și castane – Se prepară din 500g piure de castane, 250g biscuiți, 400 ml frișcă lichidă și…
Ingrediente necesare pentru blat:
- 500 g piure de castane
- 250 g biscuiți măcinați
- 50 g unt topit
- 5 linguri lapte
- 1 fiolă esență de rom
Ingrediente necesare pentru crema de vanilie:
- 2 plicuri budincă de vanilie
- 600 ml lapte
- 250 g unt
- 6 linguri zahăr sau după gust
Alte ingrediente necesare:
- 400 ml frișcă lichidă
- Piure de castane sau ciocolată rasă
Mod de preparare:
Pentru blat, punem toate ingredientele necesare într-un bol. Omogenizăm foarte bine și transferăm compoziția într-o tavă de 25*27 cm, formând un blat uniform.
Pentru cremă, amestecăm praful de budincă cu zahărul și laptele după care fierbem până se îngroașă. După ce budinca se răcorește, adăugăm untul (aflat la temperatura camerei) și mixăm până obținem o compoziție spumoasă.
Întindem crema peste blatul din tavă și dăm la frigider.
Mixăm frișca spumă tare și o întindem peste stratul de cremă. Decorăm cu ciocolată rasă sau cu piure de castane ras. (punem piureul la congelator până se întărește, după care îl dăm prin răzătoare direct pe prăjitură)
Savurați cu poftă! Poftă bună!