Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Chec de casă rapid și pufos – Se prepară din 160g făină, 2 ouă, 100g zahăr, 70 ml ulei, 100 ml lapte, zahăr vanilat și…
Ingrediente necesare:
- 2 ouă
- 100 g zahăr
- 70 ml ulei
- 100 ml lapte
- 8 g zahăr vanilat
- 1 praf de sare
- 160 g făină
- 10 g praf de copt
Mod de preparare:
Spargem ouăle într-un bol. Adăugăm zahărul și omogenizăm cu telul. Încorporăm uleiul după care încorporăm și laptele, zahărul vanilat și sarea.
La final adăugăm și făina cernută împreună cu praful de copt și omogenizăm.
Tapetăm baza unei tăvi de 20 sau 22 cm cu hârtie de copt. marginile le ungem cu unt și le tapetăm cu făină. Transferăm compoziția în tava pregătită și coacem checul timp de 25-30 minute la cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
După coacere, putem ungem checul cu gemul preferat și putem presăra deasupra fulgi de cocos.
Savurați cu poftă! Poftă bună!