Ruladă pufoasă și moale, cu cremă de ciocolată albă și mascarpone – Rulada Manhattan
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 6 ouă
- 120 g zahăr
- 80 g făină
- 40 g pudră de cacao
- 2 linguri apă
- Un praf de sare
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 200 g ciocolată albă
- 250 g mascarpone
- Coaja rasă de la 2 lămâi
Alte ingrediente necesare:
- 50 g frișcă
- 50 g ciocolată neagră
Mod de preparare:
Pentru aluat, mixăm ouăle spumă împreună cu un praf de sare. Adăugăm zahărul și mixăm timp de 10 minute aproximativ după care adăugăm apa și omogenizăm bine.
Adăugăm și făina cernută și amestecată cu praful de copt, amestecând ușor, cu o spatulă. Transferăm compoziția pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 15-20 de minute. După coacere, rulăm și lăsăm blatul să se răcească.
Pentru cremă, topim ciocolata pe baie de aburi. Mixăm bine mascarpone împreună cu coaja de lămâie după care încorporăm și ciocolata.
După ce blatul s-a răcit, îl derulăm, îl ungem cu 2 /3 din cremă și rulăm strâns. Acoperim rulada cu crema rămasă. Topim ciocolata împreună cu frișca pe baie de aburi și decorăm cu glazura astfel obținută.
Dăm la frigider pentru câteva ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!