Clasicele foi cu miere le-am umplut cu o cremă acrișoară de lămâie, cremă pe care nu am făcut-o cu unt, ci cu mascarpone și frișcă…
Nu pot exprima în cuvinte gustul și aroma acestei prăjituri… Încercați-o și nu veți regreta!
Ingrediente necesare
Ingrediente pentru foi:
- 3 ouă
- 3 linguri de miere
- 500 grame făină
- 250 grame zahăr
- 2 linguri de ulei
- un vârf de bicarbonat
Ingrediente pentru cremă:
- 5 gălbenușuri
- zeama de la o lămâie
- 200 grame zahăr
- 250 grame mascarpone
- 300 grame smântână pentru frișcă
Ingrediente pentru glazură:
- 5 albușuri
- 5 linguri de zahăr
- zeama de la o lămâie
Mod de preparare:
Din ingredientele pentru foi vom face un aluat omogen, un pic lipicios… Împărțim acest aluat în 3 părți egale și coacem 3 foi, pe fundul tăvii.
Dacă vă doriți foi mai subțiri, împărțiți aluatul în 4 și coaceți 4 foi…
Reci, foile vor fi crocante și puțin cam tari…
Pregătirea cremei
Frecăm gălbenușurile cu zahărul și zeama de lămâie, apoi punem la bain-marie. Amestecăm până când începe să se îngroașe… Luăm de pe foc și punem deoparte, să se răcească…
Radem puțină coajă de lămâie peste mascarpone și amestecăm apoi cu crema de ou răcită. Batem smântâna pentru frișcă și, când începe să se întârească, adăugăm crema de mascarpone… Batem în continuare, până se întârește suficient…
Cu această cremă vom umple foile cu miere…
Pregătirea glazurii
Pentru glazură, batem albușurile cu zahărul și zeama de lămâie de la bain-marie. După ce se întărește, punem peste prăjitură. Radem deasupra puțină coajă de lămâie… Ținem prăjitura în cămară până a doua zi, până când foile se vor înmuia…
Porționăm și servim cu multă plăcere 🙂
Să o savurați cu drag! Poftă bună!
Rețetă preluată cu acord, de la dna. Margareta Cismasiu.