Prăjitură de casă cu foi fine și cremă de ciocolată – Se prepară din 400g făină, 100g unt, 175g smântână, 120g zahăr pudră și…
Ingrediente necesare pentru foi:
- 400 g făină
- 120 g zahăr pudră
- 2 gălbenușuri
- 100 g unt
- 175 g smântână
- 2 linguri pudră de cacao
- 1 linguriță praf de copt
- Un praf de sare
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 2 plicuri budincă de ciocolată
- 400 ml lapte
- 100 g unt
- 120 g zahăr tos
- 100 g Nutella
Mod de preparare:
Pentru foi, amestecăm făina cernută cu zahărul pudră, praful de copt și cu un praf de sare. Separat, mixăm untul spumă împreună cu gălbenușurile și cu smântâna.
Omogenizăm cele două compoziții după care împărțim aluatul în 3 părți egale. Amestecăm 2 părți cu câte o lingură de pudră de cacao.
Întindem aluaturile la mărimea tăvii. Coacem foile pe dosul tăvii, la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 8-10 minute fiecare. Înainte de a le da la cuptor, le înțepăm din loc în loc cu o furculiță.
Pentru cremă, amestecăm laptele cu zahărul și punem pe foc. Adăugăm și pudra de budincă și amestecăm foarte bine. Fierbem până se îngroașă, amestecând continuu. Lăsăm budinca să se răcească după care, folosind un mixer, încorporăm în ea untul moale și Nutella. Punem deoparte un pic din cremă pentru decor.
Asamblare: foaie cu cacao, jumătate de cremă, foaie albă, crema rămasă, foaie cu cacao.
Punem o tavă cu o greutate peste prăjitură și lăsăm deoparte timp de minim 1 oră. Ulterior, decorăm cu crema rămasă.
Savurați cu poftă! Poftă bună!