Ruladă din pandișpan pufos – Rețetă simplă și aromată, explicată pas cu pas, cu imagini
Ingrediente necesare:
- un pliculeț de praf de copt
- 100 grame de de făină
- zahăr
- lapte
- ouă
- sare
- ulei
Ingrediente necesare pentru bezea:
- 50-100 grame de zahăr
- 5 albușuri
Instrucțiuni de preparare:
- Începem prin a amesteca făina cu praful de copt, într-un bol. Spargem 5 ouă și separăm albușurile de gălbenușuri.
2. În vasul cu gălbenușurile adăugăm două linguri cu vârf de zahăr și o linguriță rasă de sare. Batem bine gălbenușurile până compoziția își dublează volumul.
3. Într-un bol curat, amestecăm 4 linguri mari de ulei cu 4 linguri mari de lapte.
4. Batem albușurile și adăugăm o jumătate de pahar de zahăr, până obținem o compoziție cremoasă.
5. Adăugăm compoziția cu gălbenușurile în vasul cu albușurile și amestecăm cu o spatulă. Cernem făina cu praful de copt în două ture, amestecând bine după fiecare tură, până obținem o compoziție omogenă…
6. Adăugăm compoziția de lapte și ulei și amestecăm 5-10 minute…
7. Tapetăm o tavă de copt mare (astfel încât să obținem un strat subțire) cu hârtie de copt și turnăm aluatul. Preîncălzim cuptorul la 180 grade Celsius si punem la copt timp de aproximativ 20 de minute….
8. Ungem cu gem și împăturim rulada. Punem la frigider timp de minim o oră. Asta-i tot!
Poftă bună!