Desert delicios cu banane și ciocolată – Se prepară din 400 ml frișcă lichidă, 300g ciocolată, 100 g zahăr pudră și…
Ingrediente necesare:
- 400 ml frișcă lichidă 30%
- 300 g ciocolată neagră
- 100 g unt
- 100 g zahăr pudră
- 20 g foi gelatină
- 10-15 buc. biscuiți simpli
- 4 banane
Mod de preparare:
Pregătim o tavă de cozonac/ chec și o tapetăm cu folie alimentară.
Turnăm frișca într-un vas, adăugăm bucățelele de ciocolată, zahăr pudră și untul. Punem pe foc și amestecăm continuu, până obținem o compoziție omogenă. Avem mare grijă să nu fierbem compoziția! O lăsăm să se răcească după care o dăm la frigider peste noapte.
A doua zi, scoatem compoziția din frigider și o lăsăm la temperatura camerei timp de câteva ore. Când ajunge la temperatura camerei, mixăm spumă.
Pregătim gelatina conform instrucțiunilor de pe ambalaj după care o adăugăm în spuma de ciocolată. Turnăm 1/ 4 din spumă în tava pregătită și punem un strat de biscuiți deasupra. Punem jumătate din cantitatea de spumă de ciocolată, peste care punem bananele pe care le acoperim cu spuma rămasă.
Acoperim cu folie alimentară și dăm la frigider pentru minim 2 ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!