Prăjitură de casă cu griș, alune și cremă de lapte – Se prepară din 300g griș, 800 ml lapte, 150g unt și…
Ingrediente necesare pentru blat:
- 300 ml lapte
- 100 g alune măcinate
- 240 g zahăr
- 300 g griș
- Jumătate linguriță bicarbonat de sodiu
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 500 ml lapte
- 4 linguri făină
- 150 g zahăr
- 150 g unt
Ingrediente necesare pentru decor:
- Ciocolată rasă
Mod de preparare:
Pentru blat, amestecăm alunele cu zahărul, bicarbonatul și cu grișul. Adăugăm laptele și omogenizăm bine, să nu rămână cocoloașe. Lăsăm compoziția deoparte timp de 3 ore.
Tapetăm o tavă (20*30cm) cu hârtie de copt și împărțim compoziția în 3 părți egale. Coacem 3 blaturi (rând pe rând) la cuptorul preîncălzit la 180 de grade până se rumenesc frumos.
Pentru cremă, încălzim laptele. Adăugăm zahărul, făina și amestecăm până la omogenizare. Fierbem o cremă densă, lăsăm să se răcească după care încorporăm untul. Împărțim crema în două părți.
Asamblare: blat, cremă, blat, cremă, blat, ciocolată rasă.
Savurați cu poftă! Poftă bună!