Desi poate parea un desert dificil de facut, sa stiti ca nu este asa. Este un desert ce se prepara foarte, foarte usor, este incredibil de bun si este minunat pentru momentele cand vrei sa ii surprinzi pe cei dragi cu ceva dulce.
Ingrediente pentru cele 3 blaturi:
- 9 ouă, 9 linguri de făină
- 9 linguri de zahăr, 6 linguri de unt
- 3 linguri de cacao
Pentru crema aveti nevoie de:
- 3 ouă, 15 linguri de zahar (se poate micsora cantitatea daca nu vreti sa fie dulce)
- 2 cutii de compot de vișine sau de cireșe
- Esenta de rom, 10 gr de gelatina (inmuiată in 50 ml de compot)
- 1 litru de frișcă lichidă fără zahăr
Pentru crema de ciocolata:
- 200 gr de ciocolata neagra, 80 gr de ciocolata cu lapte
- 100 ml de frisca lichida
- 30 ml de ulei (poate fi inlocuit cu unt)
Mod de preparare:
Incepem prin a pregati blaturile – se bat albusurile de ou spuma, cu un praf de sare dupa care se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o spuma foarte ferma. Galbenusurile se bat cu uleiul dupa care se adauga peste spuma de albusuri. Peste compozitie, se adauga faina cu cacaoa si se amesteca usor pana se omogenizeaza.
Toata compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se pune la cuptor pentru 25-30 de minute la 170-180 grade. Se verifica cu o scobitoare inainte de a-l scoate.
Blatul se lasa la racit si mai apoi se taie in 3 dar, daca va este mai comod – puteti imparti cantitatea de aluat in 3 si sa coaceti fiecare blat separat.
Crema – se bat bine ouale cu zaharul pana devin cremoase si mai apoi se pun la bain marie – se amesteca continuu pana incepe sa se ingroase. Se ia de pe foc si se lasa la racit dupa care se adauga esenta de rom – se mixeaza bine.
Separat, se bate frisca pana devine ferma si mai apoi se amesteca cu prima crema – se amesteca usor, folosind o spatula cu miscari de jos in sus.
Se pregateste gelatina – se inmoaie intai pentru 10 minute in 50 ml de compot si mai apoi se pune la baie de abur pana se dizolva (atentie – nu se fierbe!). Se adauga in frisca si crema si se amesteca pana se omogenizeaza.
Ciresele sau visinele se curata de samburi si se pun in crema.
Montarea tortului – se foloseste o tava cu margini detasabile, tapetat cu putin ulei sau unt si zahar pudra (puteti folosi chiar si hartie de copt).
Se pune un blat – se insiropeaza cu suc din compot – jumatate din cantitatea de crema – blat – crema si se acopera cu ultimul blat. Se pune la frigider pentru minim 1 ora.
Intre timp, pregatim glazura – se pune la baie de abur ciocolata si frisca lichida – se amesteca pana se topeste ciocolata si se adauga untul – se amesteca. Se lasa la racit cateva minute si se toarna peste prajitura.
Puteti crea un model cu ajutorul unei furculite. Tortul se taie cu un cutit trecut prin apa calda.
Pofta buna!