Rețetă cu imagini, pas cu pas – Prăjitură simplă și delicioasă, cu biscuiți și ciocolată – Rețetă rapidă, fără coacere
Ingrediente necesare:
- 200 ml apă
- 100 g zahăr
- 50 g unt
- 200 g ciocolată neagră sau ciocolată cu lapte
- 300 g biscuiți
- 30 g alune de pădure
- Nutella după gust
Mod de preparare:
Punem apa și zahărul într-o cratiță cu fundul gros. Amestecăm bine și încălzim pe foc mediu, până zahărul se dizolvă complet. Adăugăm untul și așteptăm până se topește și el.
Adăugăm bucățelele de ciocolată și amestecăm continuu până se topește și ciocolata și obținem o compoziție omogenă. Lăsăm să se răcească.
Mărunțim biscuiții și alunele cu blenderul, lăsând și bucățele mici printre firimituri. Transferăm într-un bol, turnăm și compoziția de ciocolată și amestecăm foarte bine. Vom obține o compoziție maleabilă și lipicioasă pe care o transferăm într-o tavă mică și adâncă, tapetată cu folie alimentară.
Uniformizăm, acoperim cu folie alimentară și dăm desertul la congelator pentru 30 de minute. Ulterior, scoatem desertul din tavă și îl ungem cu Nutella. Porționăm în cuburi.
Savurați cu poftă! Poftă bună!