Tort cu mere, cremă de vanilie, stafide și bezea – Se prepară din 6 mere, 3 ouă, 300 ml lapte și…
Ingrediente necesare:
- 1 cozonac fără umplutură
- 6 mere
- 2 linguri zahăr tos
- 6 linguri gem de caise
- 100 g stafide
Ingrediente necesare pentru crema de vanilie:
- 300 ml lapte
- 3 gălbenușuri
- 2 linguri zahăr tos
- 1 linguriță extract de vanilie
Ingrediente necesare pentru bezea:
- 3 albușuri
- 1 lingură zahăr tos
- 1 lingură gem de caise
Mod de preparare:
Setăm cuptorul la 180 de grade și tapetăm o tavă de 24 cm cu hârtie de copt.
Spălăm și curățăm merele de coajă, semințe și cotoare. Tăiem în felii subțiri.
Amestecăm gălbenușurile cu zahărul, vanilia și laptele. Punem pe foc mic și amestecăm până obținem o consistență puțin mai densă. Nu trebuie să se îngroașe ca o cremă.
Tăiem cozonacul în felii groase de 0,5 cm și punem un strat în tava pregătită. Stropim cu amestecul de lapte și gălbenușuri și așteptăm să se absoarbe.
Ungem cu gem, punem un strat de mere, zahăr și stafide și acoperim cu încă un strat de felii de cozonac.
Repetăm straturile până se termină ingredientele. Dăm tava la cuptor pentru 20-25 minute, timp în care pregătim și bezeaua.
Mixăm spumă tare albușurile împreună cu zahărul. La final încorporăm și gemul. Cu o lingură, transferăm bezeaua pe tort și dăm înapoi la cuptor pentru câteva momente.
Savurați cu poftă! Poftă bună!