Ciulamaua de pui cu sau fără ciuperci este mâncarea noastră tradițională, cu gust inegalabil… Este o mâncare simplă, dar gustul și savoarea depășesc cele mai sofisticate mâncăruri…
De regulă, ciulamaua se face din bucățile de carne care au fiert în supă – Nu am făcut supă de această dată, așa că am ales să pregătesc ciulamaua în varianta mai scurtă…
Ingrediente:
- pieptul, pulpele și spatele unui pui de 1,5 kg
- 200 grame ciuperci
- 300 ml smântână
- 50 grame de făină
- 1 ceapă
- sare, piper, pătrunjel verde
- 50 ml de ulei
Mod de preparare:
Pentru început, spălăm și uscăm bine carnea. Tăiem apoi în bucăți de mărime potrivită. Dezosăm pulpele…
Spălăm și tăiem felii ciupercile. Curățăm ceapa și o tocăm mărunt…
Într-o cratiță, încingem uleiul și adăugăm ceapa. Călim până când aceasta devine sticloasă… Adăugăm ciupercile și bucățile de carne și lăsăm să fiarbă înnăbușit… În sosul format mai adăugăm puțină apă…
Într-un castron separat, amestecăm smântâna cu făina, cu atenție, astfel încât să nu se formeze cocoloașe… Treptat, adăugăm câte un polonic din zeama în care fierb carnea și ciupercile, până ce smântâna se lichefiază și devine fierbinte…
Turnăm totul peste carnea fiartă din cratiță și mai lăsăm pe foc 5-10 minute. Potrivim cu sare și piper… Presărăm pătrunjeul verde tocat și stingem focul…
Se servește caldă, cu mămăliguță sau pâine de casă…
Să aveți poftă! Poftă bună!
Rețetă aparține dnei. Margareta Cismasiu și a fost preluată cu acord, de pe blogul personal.