Prăjitură delicioasă și cremoasă, cu biscuiți, cremă de vanilie, frișcă și glazură de ciocolată – Prăjitură de casă fără coacere
Ingrediente necesare pentru o tavă de 30*33 cm:
- 300 g biscuiți cu unt
Ingrediente necesare pentru crema de vanilie:
- 900 ml lapte
- 2 plicuri budincă de vanilie
- 2 linguri făină
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 3 gălbenușuri
- 100 g zahăr tos
- 200 g unt
- 400 ml frișcă lichidă
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 200 ml frișcă lichidă
- 200 g ciocolată negară
- O bucățică de unt cât o nucă
Mod de preparare:
Pentru cremă, amestecăm bine gălbenușurile cu praful de budincă, făina, zahărul vanilat și cel tos. Amestecând continuu, încorporăm și un pic de lapte. Omogenizăm și adăugăm treptat și laptele rămas. Punem pe foc, fierbem până se îngroașă, lăsăm să se răcească.
Adăugăm untul moale în cremă și mixăm până obținem o consistență spumoasă.
Separat, mixăm frișca spumă tare.
Pentru glazură, topim bucățelele de ciocolată pe baie de aburi, împreună cu frișca lichidă și untul. Amestecăm până la omogenizare.
Asamblare: strat de biscuiți, cremă, frișcă, biscuiți, glazură. Dăm prăjitura la rece până a doua zi.
Savurați cu poftă! Poftă bună!