1. Cremă de portocale
Ingrediente
- 1 plic de vanilie
- 20 g făină
- 500 ml lapte
- 80 g zahăr
- 120 g unt
- copajă de portocale
Cum se prepară?
- Amestecăm vanilia cu făina. Adăugăm laptele și zahărul și amestecăm foarte bine.
- Punem amestecul pe foc mic și amestecăm până obținem o cremă densă.
- Dupa ce s-a racit, adăugăm coaja de portocale și untul topit.
2. Cremă albă de ciocolată
Ingrediente
ADVERTISEMENT
- 100 g ciocolată albă
- 4 gălbenușuri de ou
- 230 ml lapte
- 50 g zahăr
- 80 ml cremă de brânză
Cum se prepară?
- Dăm ciocolata prin răzătoarea mică.
- Într-un bol separat, amestecăm gălbenușurile cu zahăr.
- Încălzim laptele la foc mic. Adăugăm crema de brânză și aducem amestecul la punctul de fierbere.
- Adăugăm treptat compoziția de ou, amestecând energic 5 minute la foc mic. În final trebuie să obținem o cremă densă.
- Turnăm amestecul peste ciocolată și amestecăm.
3. Cremă după rețeta bunicii
Ingrediente
- 5 ouă
- 250 ml lapte
- 100 g zahăr
- vanilie
- 100 g făină
- 200 g unt
Cum se prepară?
- Într-un bol, amestecăm făina cu zahărul. Batem ouăle cu ajutorul unui mixer și le adăugăm în compoziție împreună cu vanilia.
- Adăugăm laptele fiert și amestecăm.
- Se pune amestecul în cuptorul cu microunde timp de 7-10 minute.
- După ce s-a răcit, adăugăm untul bătut și amestecăm.
4. Cremă universală
Ingrediente
- 2 ouă
- 200 g zahăr
- 500 ml lapte
- 150 g făină
Cum se prepară?
- Amestecăm ouăle cu făină.
- Într-un vas, adăugăm 500 ml de lapte și 200 de grame de zahăr. Punem amestecul la fiert, pe foc mic.
- Adăugăm amestecul de ou și făină. Mixăm energic până la primul clocot.
- Când a început sa fiarbă, luam vasul de pe foc și mai amestecăm câteva minute până când obținem o cremă densă…
5. Cremă cu fructe de pădure
Ingrediente
- 100 g fructe de pădure
- 50 g zahăr
- 400 ml lapte
- 4 gălbenușuri
- esență de vanilie
Cum se prepară?
- Punem la fiert laptele, amestecat cu esența de vanilie.
- Batem gălbenușurile cu ajutorul unui mixer și le amestecăm cu zahăr.
- Adăugăm laptele fierbinte și amestecăm foarte bine.
- Turnăm amestecul obținut într-un vas separat și punem la foc mic amestecând încontinuu, până când obținem o cremă densă.
- Dupa ce s-a răcit, adăugăm ciocolata topită.
6. Cremă de cafea
Ingrediente
- 200 ml cafea
- 100 g zahăr
- 100 ml frișcă
- 2 gălbenușuri
- 100 g făină
- 50 g unt
Cum se prepară?
- Topim zahărul într-un vas și îl amestecăm cu puțină apă fierbinte. Adăugăm cafeaua și amestecăm.
- Batem gălbenușurile cu făina, adăugăm frișca si amestecăm bine.
- Adăugăm amestecul de cafea și punem compoziția obținută pe foc mic, amestecând încontinuu, până când obținem o cremă densă.
7. Cremă britanică
Ingrediente
- 1 l lapte
- 500 g zahăr pudră
- 1 plic de vanilie
- 16 gălbenușuri
Cum se prepară?
- Batem gălbenușurile cu zahăr.
- Într-un vas, adăugăm laptele, vanlia și amestecul de ou.
- Punem compoziția pe foc mic și amestecăm energic până când crema își schimbă consitența.
8. Cremă tare
Ingrediente
- 400 ml lapte
- 150 g zahăr pudră
- 1 lingură amidon
- 3 gălbenușuri
- vanilie
Cum se prepară?
- Batem gălbenușurile cu zahăr.
- Adăugăm laptele (păstrăm câteva linguri) și amestecăm bine.
- Punem amestecul pe foc mic. Într-un vas separat, amestecăm amidonul cu câteva linguri de lapte.
- Când a început să fiarbă, adăugăm amidonul în compoziție și amestecăm energic până când crema devine densă.
- La final, adăugăm vanilia.
9. Cremă cristalină
Ingrediente
- 150 g unt
- 150 g zahăr
- vanilie
- 1 lingură de coniac
- 3 ouă
Cum se prepară?
- Topim zahărul pe baie de aburi.
- Batem ouăle și le amestecăm cu zahărul topit.
- Adăugăm untul moale, vanilia și coniacul. Amestecăm foarte bine. Pentru culoare, puteți adăugați o linguriță de cacao…
10.Cremă de lămâie
Ingrediente
- 100 g unt
- 150 g zahăr
- 3 lămâi
- 2 ouă
Cum se prepară?
- Batem ouăle cu zahăr.
- Dăm lămâile prin răzătoare. Coaja obținută o adăugăm în compoziție.
- Adăugăm untul și amestecăm.
- Punem compoziția pe foc mic și lăsăm până când obținem o cremă densă.
11. Cremă de alune
Ingrediente
- 1 plic de vanilie
- 120 g zahăr
- 100 ml lapte
- 4 gălbenușuri
- 150 g alune
- 120 g unt
Cum se prepară?
- Într-un vas, amestecăm zahărul, gălbenușurile, vanilia și laptele.
- Punem amestecul la fiert și așteptăm să își schimbe consistența…
- După ce s-a răcit, adăugăm untul moale și alunele.
12. Cremă de cafea cu lapte
Ingrediente
- 1 l de lapte
- 300 g zahăr
- 50 g boabe de cafea măcinate
- 10 gălbenușuri
- 130 g făină
- 30 g unt
Cum se prepară?
- Fierbem cafeaua împreună cu un pahar de lapte, 10 minute la foc mic.
- Amestecăm făina, zahărul și gălbenușurile.
- Punem amestecul de ou pe foc mic și, treptat, adăugăm compoziția de cafea, amestecând încontinuu.
- Când crema a devenit mai densă, luăm amestecul de pe foc și adăugăm untul. Amestecăm totul foarte bine.
13. Cremă de lapte și vanilie
Ingrediente
- 250 ml lapte
- 80 g zahăr
- zahăr vanilat
- 2 ouă
- 80 g făină
- 50 g unt
Cum se prepară?
- Batem gălbenușurile cu zahăr.
- Adăugăm făina, 3-4 linguri de lapte ,și amestecăm până obținem o compoziție omogenă.
- Punem laptele la fiert și adăugăm amestecul de ou.
- Lăsăm la foc mic pânâ când crema devine densă.
14. Cremă cu miez de nucă
Ingrediente
- 120 g miez de nucă
- 100 g zahăr
- 150 ml lapte
- 1 plic de vanilie
- 2 lingurițe de coniac
- 120 g unt
Mod de preparare
- Într-un vas, amestecăm nucile, zahărul și laptele.
- Se aduce la punctul de fierbere, pe urmă o lăsăm să se răcească.
- Batem untul spumă, adăugăm zahărul vanilat.
- Adăugăm în amestecul de lapte și mixăm foarte bine.
- La final, adăugăm coniacul în crema obținută.
15. Cremă de ciocolată și portocale
Ingrediente
- 5 gălbenușuri
- 150 g zahăr
- 200 g coajă de portocale
- 1 plic de vanilie
- 2 linguri ciocolată dată prin răzătoare
- 180 g unt
Mod de preparare
- Într-un vas, amestecăm gălbenușurile, zahărul, coaja de portocale și vanilia.
- Se aduce la punctul de fierbere, pe urmă o lăsăm să se răcească.
- Batem untul cu ajutorul unui mixer și îl adăugăm în cremă împreună cu ciocolata.
- Amestecăm totul foarte bine.
Să le folosiți cu drag și voie bună – Poftă bună!