Ingrediente pentru blat:
- 4 ouă
- 8 linguri zahăr
- 8 linguri făină
- 2 linguri cacao
- sare
- 3 linguri apă
Ingrediente pentru sirop:
- 3 linguri zahăr
- 200 ml apă
Ingrediente crema 1:
- 1 ou
- 5 linguri zahăr
- 3 lingurițe ness
- 2 lingurițe cappuccino
- 300 ml frișcă
Ingrediente pentru crema 2:
- 200 ml frișcă
Ingrediente pentru ornat:
- 100 g ciocolată pentru ornat
Mod de preparare:
1. Pentru blat, batem albușurile cu ajutorul unui mixer. Adăugăm zahărul, gălbenușurile, făina, pudra de cacao și amestecăm foarte bine. Turnăm aluatul într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 175 de grade, timp de 30 de minute.
2. Pentru cremă, batem oul spumă. Adăugăm zahărul, nessul, cappuccino iar la final, untul. Amestecăm bine și punem compoziția la încălzit pe foc mic. După ce am obținut o cremă densă și omogenă, luăm vasul de pe foc.
3. DUpă ce s-a răcit, însiropăm blatul pe urmă îl tapetăm cu crema pregătită anterior. Pe deasupra, adăugăm un strat de frișcă iar la final decorăm cu ciocolată de menaj. Punem prăjitura la frigider pentru câteva ore.
Să o savurați cu drag! Poftă bună!