Pizza cu blat din dovlecei – O rețetă gustoasă, aromată și foarte ușor de preparat
Ingrediente necesare:
100 g făină
500 g dovlecei
100 g cașcaval
100 g șuncă
3 ouă
1 roșie
1 linguriță praf de copt
1 cățel usturoi
1 legătură pătrunjel
1 lingură ulei, pentru prăjit
Sare și piper, după gust
Mod de preparare:
Spălăm dovleceii, tăiem capetele apoi îi dăm prin răzătoarea mare și scurgem sucul.
Într-un bol mediu, batem ouăle, punem și dovlecei rași, sarea piperul și amestecăm bine.
Într-un bol separat, cernem făina și o amestecăm cu praful de copt.
Turnăm făina peste dovlecei, adăugăm pătrunjelul spălat și tocat mărunt și amestecăm foarte bine.
Încingem 1 lingură de ulei într-o tigaie de 24cm, apoi turnăm uniform aluatul în tigaie, acoperim cu un capac și coacem în jur de 6-7 minute, la foc mic.
Tăiem roșia în rondele subțiri, tăiem și șunca în cubulețe sau în pai subțire.
Luăm capacul de pe tigaie, presărăm blatul cu cașcaval ras, apoi punem și șunca și rondelele de roșii. Condimentăm după plac ( în afară de sare! ), apoi mai punem un strat de cașcaval ras.
Punem capacul înapoi pe tigaie și continuăm să coacem până se topește cașcavalul, în jur de 10 minute.
Să o savurați cu poftă! Poftă mare!