Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas, în detaliu – Pulpe de pui la cuptor, la tavă – Marinadă simplă, dar deosebit de gustoasă – Rețetă rapidă și gustoasă
Ingrediente necesare:
- 6-8 pulpe pui
- 60 g unt topit
- 1 linguriță boia de ardei iute
- 1 linguriță usturoi granulat
- 2 portocale
- 2 linguri miere
- Sare
- Cimbru
- 2-3 crenguțe rozmarin proaspăt
Mod de preparare:
Curățăm pulpele după care le uscăm cu prosoape de hârtie. Turnăm jumătate din untul topit peste ele, adăugăm și boiaua, usturoiul și cimbrul și amestecăm foarte bine, cu mâinile. Acoperim bolul cu folie alimentară și lăsăm carnea la marinat timp de 2-3 ore.
Tăiem în felii o portocală. Stoarcem zeama de la cealaltă portocală și o amestecăm cu mierea și untul rămas. Punem jumătate din rondelele de portocale într-un vas termorezistent. Peste ele așezăm carnea marinată. Turnăm amestecul de miere peste carne după care o presărăm cu sare. Între pulpe punem rondelele rămase de portocale și crenguțele de rozmarin.
Acoperim tava cu folie de aluminiu și o dăm la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pentru 1 oră. În ultimele 15 minute, îndepărtăm folia de pe tavă.
După ce scoate tava din cuptor, lăsăm carnea să se odihnească timp de 10 minute. Servim pulpele cu garnitura preferată.
Savurați cu poftă! Poftă bună!