Desert excepțional, un deliciu – Prăjitură cu ciocolată, zmeură și frișcă
Ingrediente necesare pentru blat:
- 4 ouă
- 120 g zahăr tos
- 1 lingură amidon
- 40 g făină
- 2 linguri pudră de cacao
- Un praf de sare
Ingrediente necesare pentru stratul cu ciocolată:
- 300 ml frișcă lichidă
- 200 g ciocolată neagră
- 1 lingură zahăr pudră
- 350 g zmeură
Ingrediente necesare pentru sirop:
- 1 lingură cafea instant
- 150 ml apă
- 2 linguri esență de rom
Ingrediente necesare pentru stratul cu vanilie:
- 300 ml frișcă lichidă
- 1 linguriță esență de vanilie
- 1 linguriță gelatină pudră
- 2 linguri zahăr pudră
Mod de preparare:
Pentru blat, mixăm albușurile spumă tare împreună cu un praf de sare, adăugând treptat și zahărul. Adăugăm gălbenușurile. Cu o spatulă, încorporăm făina amestecată cu amidonul și cu pudra de cacao. Transferăm compoziția într-o tavă înaltă de 20*30 cm, tapetată cu hârtie de copt.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade și coacem blatul timp de 30 de minute.
Pentru sirop, amestecăm cafeaua cu apa fierbinte. Lăsăm să se răcească după care încorporăm esența de rom.
Pentru stratul cu ciocolată, topim ciocolata pe baie de aburi, lăsăm să se răcească un pic. Mixăm frișca spumă împreună cu zahărul după care adăugăm ciocolata și omogenizăm.
Însiropăm blatul cu siropul de cafea, întindem frișca cu ciocolată și punem zmeura. Dăm prăjitura la frigider și pregătim stratul cu vanilie.
Pregătim gelatina conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Punem pe foc și încălzim până se dizolvă, fără să fierbem.
Mixăm spumă frișca împreună cu zahărul și cu vanilia. Punem o lingură din frișcă în gelatină, amestecăm și transferăm înapoi în bolul cu frișcă. Amestecăm foarte bine. Întindem peste stratul de zmeură și decorăm după gust.
Savurați cu poftă! Poftă bună!