Rețetă pas cu pas, cu imagini – Rețetă gustoasă și savuroasă, merită încercată – Piept de pui la cuptor (în sos cremos cu lămâie)
Ingrediente necesare:
- 600 g piept de pui
- Sare, piper, usturoi granulat, boia
- Ulei de măsline
- 5-10 g unt
- 3 căței usturoi
- 15 g unt
- 200 g smântână de gătit
- 50 g apă
- Busuioc
- 20 g parmezan
- 30 g zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Condimentăm carnea cu sare, piper, boia și usturoi granulat, pe ambele părți. O stropim cu ulei de măsline după care o prăjim într-o tigaie cu ulei și 5-10g unt încins, până capătă o culoare frumoasă. Transferăm carnea într-un vas yena.
Topim 15g unt într-o tigaie, adăugăm usturoiul zdrobit și prăjim la foc mic. Scoatem usturoiul, adăugăm smântâna, apa, sare, busuioc, piper, parmezan și amestecăm. Fierbem sosul timp de câteva minute după care adăugăm și zeama de lămâie.
Amestecăm bine după care îl turnăm peste carnea din vas. Dăm vasul la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 20 de minute.
După 20 de minute, scoatem vasul din cuptor și presărăm pătrunjel deasupra cărnii.
Savurați cu poftă! Poftă bună!