Ruladă moale și pufoasă cu cacao și umplutură de cremă de ciocolată – Se prepară din 4 ouă, 80g făină, 80g zahăr și…
Ingrediente necesare pentru blat:
- 4 ouă
- 80 g zahăr tos
- 80 g făină
- 1 linguriță esență de vanilie
- 40 ml ulei
- 40 ml apă
- 1 linguriță scorțișoară
- 30 g pudră de cacao
- 1 linguriță plină praf de copt
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 60 g ciocolată
- 250 ml frișcă lichidă
- 70 g zahăr pudră
Mod de preparare:
Pentru blat, mixăm albușurile spumă tare încorporând treptat și zahărul. Separat, mixăm spumă gălbenușurile împreună cu vanilia, apa și uleiul. Încorporăm și făina amestecată cu praful de copt, scorțișoara și pudra de cacao. La final, folosim o spatulă și încorporăm și spuma de albușuri.
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și transferăm compoziția în ea. Uniformizăm și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 10 minute.
După coacere, răsturnăm blatul din tavă și rulăm, cu tot cu hârtia de copt. Lăsăm să se răcească.
Pentru cremă, topim bucățelele de ciocolată împreună cu 4 linguri de frișcă lichidă, pe baie de aburi. Amestecăm bine și lăsăm să se răcească.
Mixăm frișca rămasă spumă tare împreună cu zahărul. Adăugăm amestecul de ciocolată și mixăm până la omogenizare.
Derulăm blatul, îndepărtăm hârtia de copt, ungem cu spuma de ciocolată și rulăm. Dăm rulada la frigider pentru câteva ore.
Savurați cu poftă! Poftă bună!