Rețetă cu imagini, pas cu pas – Gogoși cu dulceață, la cuptor – Rețetă simplă și rapidă, foarte ușor de făcut
Ingrediente necesare:
- o linguriță de drojdie uscată
- 10 grame de zahăr vanilat
- un pahar de lapte (200 ml)
- 500 grame de făină
- dulceață
- zahăr
- 2 ouă
- ulei
Mod de preparare:
- Într-un vas adânc adăugăm un pahar de lapte, două linguri de ulei, două ouă, două linguri de zahăr și un plicuțet de zahăr vanilat. Amestecăm bine până la omogenizare…
2. Adăugăm un plic de drojdie uscată și făina și amestecăm până obțin un aluat moale, nelipicios…
3. Așezăm aluatul la un loc cald și lăsăm la dospit o oră.
4. Presărăm puțină făină pe suprafața de lucru și întindem aluatul astfel încât să formăm un blat cu grosimea de aprox. 1 cm.
5. Folosind o formă de gogoși sau o cană, tăiam cercuri cu diametrul de 5-7 cm. Pe jumătate dintre forme adăugăm umplutură.
6. Acoperim cu un alt cerc de aluat și lipim bine marginile. Decupăm forma iarăși.
7. Preîncălzim cuptorul la 180 grade Celsius, tapetăm o tavă de copt cu hârtie de copt și coacem timp de 30 de minute, până gogoșile se rumenesc frumos. Pudrăm cu zahăr vanilat. Este gata!