Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Merită să încercați rețeta, o să vă placă mult – Chifteluțe la cuptor (pe pat de cartofi și ceapă)
Ingrediente necesare:
- 400 g carne tocată
- 400 g cartofi
- 2 cepe
- Sare, piper
- 250 g roșii cherry
- 150 g cașcaval
- 200 g smântână
- Pătrunjel verde tocat mărunt
Mod de preparare:
Curățăm, spălăm și tăiem cartofii felii subțiri. Curățăm, spălăm și tăiem 1 ceapă inele subțiri. Ungem o tavă cu ulei și punem în ea cartofii. Sărăm cartofii după care punem și inelele de ceapă deasupra.
Amestecăm carnea tocată cu 1 ceapă dată pe răzătoarea mică, sare și piper. Formăm chifteluțele și le așezăm în tavă, împreună cu jumătățile de roșii.
Amestecăm smântâna cu cașcavalul ras după care ungem chifteluțele și roșiile cu acest amestec. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 50 de minute.
Scoatem tava din cuptor, decorăm cu pătrunjel verde tocat mărunt și putem servi.
Savurați cu poftă! Poftă bună!