Mini gogosi berlineze – Aceste gogoși sunt pur și simplu demențiale, o nebunie, chiar dau dependență. Le-am făcut de 3 ori intr-o săptămână și au ieșit de-a dreptul perfecte. Vi le recomand cu drag să le încercați.
Lista de ingrediente: 270 ml lapte; 2 gălbenușuri; 80 gr zahăr; 25 gr drojdie proaspătă (sau un plic drojdie uscată); 50 gr unt; o esență de vanilie; ulei pt prajit; un praf de sare; zahăr pudră opțional.
Mod de preparare aluat :Intr-un bol încăpător, se adaugă laptele călduț, zahărul și drojdia, amestecăm până la dizolvarea zahărului, apoi punem și gălbenușurile, untul (topit și răcit), esența de vanilie și praful de sare. Omogenizăm totul cu o lingură, incorporând ușor și făina.
Frământăm aluatul obținut până nu se mai lipește de mâini, dacă e cazul, puteți să mai adăugați puțină făină, până ajungeți la consistența dorită. Lăsăm la dospit o oră aprox. la loc călduț (eu încălzesc cuptorul 1 min apoi il sting, introduc bolul cu aluat și il las cu usa inchisa).
Rupem bucăți din aluat și formăm biluțe, le-am făcut de 15 gr. biluța (cât bobul unui strugure mai mare), dar asta rămâne la alegerea fiecăruia. Le așezăm pe o foaie de copt distanțate, pt ca vor mai crește și le mai lasăm o oră să dospească acoperite cu un șervet.
Încingem uleiul intr-o tigaie înaltă și începem să adăugăm din gogoșile formate (le desprindem ușor de foaie să nu le deformăm). Uleiul trebuie sa ajungă măcar la mijlocul gogoșilor, lăsăm focul mediu spre mic și le rumenim frumos pe ambele părți. Pe un platou cu șervet, scoatem mini gogoșile și le pudrăm cu zahăr pudră dacă dorim.
Se pot servi atât simple cât și cu ciocolată, dulceață, înghețată..Mini gogosi berlineze – Aceste gogoși sunt pur și simplu demențiale, o nebunie, chiar dau dependență. Le-am făcut de 3 ori intr-o săptămână și au ieșit de-a dreptul perfecte. Vi le recomand cu drag să le încercați.