Prăjitura Kinder Pingui – Pufoasă, aromată și delicată – Prăjitură cu cremă de frișcă și cremă fină de caramel
Ingrediente necesare pentru o tavă de 31*31 cm:
Ingrediente necesare pentru foi:
- 5 ouă
- 100 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 70 g făină
- 1 linguriță praf de copt
- 40 g pudră de cacao
- 50 g griș
- 140 ml ulei
- 2 linguri miere
- 50 ml lapte
Ingrediente necesare pentru crema cu frișcă:
- 400 ml frișcă lichidă
- 2 linguri zahăr
- 2 linguri lapte condensat
- 5 g gelatină
- 1 lingură apă
- Esență de vanilie
Ingrediente necesare pentru caramel:
- 200 g zahăr
- 100 g unt
- 200 ml frișcă lichidă 30%
Alte ingrediente necesare:
- 100 g ciocolată neagră
- 100 ml frișcă lichidă 30%
Mod de preparare:
Începem cu caramelul: caramelizăm zahărul, luăm de pe foc, adăugăm untul și frișca. Amestecăm, punem înapoi pe foc și fierbem până la omogenizare. Lăsăm să se răcească complet.
Pentru foi, tapetăm tava cu hârtie de copt și setăm cuptorul la 200 de grade, încălzire sus-jos. Mixăm gălbenușurile împreună cu zahărul. Separat, amestecăm făina cernută cu praful de copt, grișul, pudra de cacao și transferăm în spuma de gălbenușuri. Adăugăm și laptele, uleiul, mierea și omogenizăm bine.
La final, încorporăm și spuma de albușuri, folosind o spatulă. Transferăm aluatul în tavă și coacem timp de 15 minute aproximativ. Lăsăm blatul să se răcească după care îl tăiem în două foi lungi.
Pentru crema cu frișcă, începem să mixăm frișca lichidă. Treptat încorporăm și zahărul după care adăugăm și gelatina dizolvată în apă caldă. La final încorporăm și laptele condensat și vanilia.
Asamblare: peste prima foaie întindem jumătate din cremă. Peste cremă întindem cu grijă caramelul și dăm prăjitura la frigider pentru 20 de minute. Ulterior, întindem crema rămasă peste caramel și acoperim cu cea de-a doua foaie.
Pentru glazură, topim bucățelele de ciocolată pe baie de aburi, împreună cu frișca lichidă. Amestecăm până la omogenizare și turnăm glazura peste foaia superioară. Dăm prăjitura la frigider peste noapte.
Savurați cu poftă! Poftă bună!